ATABEY OVASI SULAMA İNŞAATINI TÜRKİYE’NİN İNŞAAT DEVİ YAPACAK


Yaşam 12.08.2020 12:08:00 0
ATABEY OVASI SULAMA İNŞAATINI TÜRKİYE’NİN İNŞAAT DEVİ YAPACAK

DSİ Genel Müdürlüğü’nün Dünya Bankası’nın kredi desteğiyle yapacağı 13 bin 500 hektarlık Atabey Ovası sulama yenileme inşaat ihalesi yapıldı. ENKA, kapalı sistem sulamaya geçiş projesini 130 milyon dolara inşa edecek.

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ile Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy’un yıllardır mücadelesini verdiği Atabey Ovası sulama yenileme projesinde inşaat başlıyor. DSİ Genel Müdürlüğü’nün Dünya Bankası’nın kredi finansmanı ile yapacağı devrim niteliğindeki projesinde ihale yapıldı. Türkiye’nin en büyük inşaat şirketi ENKA, 130 milyon dolara dev projeyi hayata geçirecek. Proje kapsamında 13 bin 500 hektarlık alanda damla sulama sistemine geçilecek, susuz alanlar su ile buluşacak.

13 BİN 500 HEKTAR ALANI KAPSIYOR

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, “ATABEY OVASI SULAMASI YENİLEME” projesi kapsamında; Isparta ili, merkez Sav Kasabası, Küçükgökçeli, Büyükgökçeli, Eğirdir- Sevinçbey Köyü, Atabey ilçesi, Gönen ilçesi yerleşim yerlerinde, 1650 günde tamamlanacak olan, 13.467,70 ha sahanın sulaması işi.

ENKA, TÜRKİYE’NŞN EN BÜYÜĞÜ

 

ENKA, Türkiye’nin en büyük inşaat şirketi olmakla beraber, 1981 yılından bu yana ENR En İyi Uluslararası Müteahhitler arasında yer almaktadır. İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapan Sn. Mehmet Tara, şirket yönetimini üstlenen Tara Ailesi’nin üçüncü kuşak temsilcisidir.

Türkiye’nin en değerli markaları arasında yer alan ENKA, 2019 senesi içerisinde, şirketin başlıca faaliyet alanlarında yürütmüş olduğu operasyonlar ile 1,9 Milyar ABD Doları iş hacmi gerçekleştirmiştir:

ENKA, 5 Milyar ABD Doları’ndan fazla piyasa değeri ile Borsa İstanbul (BIST)’de işlem görmektedir.

ENKA, bugüne kadar, Türkiye’de toplam 7 Milyar ABD Doları sözleşme bedeli tutarında 125 proje üstlenmiştir, ve yurtdışında toplam 42,8 Milyar ABD Doları sözleşme bedeli ile 411 projeye imza atmıştır.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.