ATSO'nun yeni başkanı Ali Bahar'dan ilk açıklama

Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu yapılan itirazların ardından ATSO'nun mevcut Başkan Davut Çetin’in kırmızı listesinden 56 oyu iptal etti ve Ali Bahar’ı 58 oy ile yeni başkan ilan etti. Alınan karar sonrası yeni başkan Bahar'dan açıklama geldi.


Siyaset 11.10.2022 17:26:00 0
ATSO

Kepez İlçe Seçim Kurulu dün akşam aldığı karar ile ATSO’da mevcut Başkan Davut Çetin’in kırmızı listesinden 56 oyu iptal etti ve Ali Bahar’ı 58 oy ile yeni başkan ilan etti.

Ali Bahar

Karara ilişkin AOSB ve ATSO 'nun yeni Başkanı Ali Bahar ise mazbatayı alıncaya kadar süreci takip edeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Öncelikle gelinen noktayı, adaletin tecellisi olarak yorumluyoruz. Biz her zaman adaleti, hakkı ve hukuku referans alarak hareket ettik. Ve ektiğimiz iyi niyet tohumlarının da filiz vermeye başladığını görüyoruz. Öncelikle bize inanan, bu zorlu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnanın süreç hakkında söyleyecek çok sözümüz ve anlatacak çok şeyimiz var. Fakat biliyorsunuz ki henüz hukuki süreç sona ermiş değil. Dolayısıyla bu süreçte açıklama yapmak, söz söylemek doğru ve etik olmayacak. Hukuki süreç tamamlanıp, başkanlık görevini ve mazbatamızı aldıktan sonra gerekli tüm açıklama ve bilgilendirmeyi yapacağız."

SON KARARI İL SEÇİM KURULU VERECEK

01 Ekim’de gerçekleşen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, kırmızı listenin başkan adayı Davut Çetin’in aldığı 59 oyun 56’sının işaretli ve şaibeli olduğuna karar vererek iptal etti.

Alınan karar sonrası 59 oy alan kırmızı listenin geçerli oy sayısı 3’e düştü. Mavi listenin 58 oy pusulasında da incelemelerde bulunan ilçe seçim kurulu, bu oy pusulalarında her hangi bir işaretleme ve uygunsuzluk olmadığını tespit etti. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda Ali Bahar 3 oya karşı 58 oy alarak ATSO'nun yeni başkanı oldu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki seçim sonuçlarıyla ilgili son ve nihai kararı İl Seçim Kurulu verecek.

Antalya gündeminde büyük ses getiren Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nun kararı ise şöyle:  

“Kırmızı liste 56 oy pusulasının geçersiz olduğu, kırmızı liste 3 oy pusulasının geçerli olduğu, mavi liste 58 oy pusulasının geçerli olduğuna karar vermek gerekmiştir.

1- Sandık Kurulu tarafından yönetim kurulu başkan ve asil/yedek üyelerin seçim sonuçları için düzenlenen 1 Nolu Sandık Sonuç tutanağının ve sandık kurulu tarafından düzenlenen kura tutanağının iptaline,

2- Seçim sonucunun; kırmızı liste adayı başkan ve yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin 3 oy, mavi liste başkan adayı Ali Bahar 58 oy, mavi liste adayı yönetim kurulu asil; Mehmet Dikmen, Murat Totoş, Fatih Kabadayı, Hüseyin Sarı, Yusuf Hacısüleyman ve Mustafa Yayla'nın 58 oy, Boğaçhan Göksu ve Hakan Pakalın'ın 57 oy, Ali Özgür Karagöz ve Hatice Öz'ün 56 oy, mavi liste adayı yönetim kurulu yedek; Ahmet Kasapoğlu, Behçet Ülker, Fatih Nalbantoğlu, Musa Taşkın, Fadime Doğan, Nihat Koçak, Recep Öztürk, Yakup Gök, Tolga Yalçın ve Mehmet Murat Koca'nın 58 oy alarak belirlenmesine."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak
Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin
Bursalı popçudan renkli klip Bursalı popçudan renkli klip
Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı