Avrupa İlaç Ajansı’ndan Delta açıklaması


Gündem 1.07.2021 17:00:00 0
Avrupa İlaç Ajansı’ndan Delta açıklaması

Avrupa İlaç Ajansının (EMA) aşı stratejisini yöneten Marco Cavaleri son dönemde hızla yayılan Delta varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cavaleri, İki doz aşının koronavirüsün Delta varyantına karşı koruyucu olduğunu gösteriyor dedi.

Son dönemde dünyanın bir numaralı gündemi haline gelen Delta varyantı ile ilgili iyi bir haber geldi.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) bugün yaptığı açıklamada, iki doz aşının koronavirüsün hızla yayılan Delta varyantına karşı koruma sağladığını söyledi.

Açıklama EMAnın aşı stratejisini yöneten Marco Cavaleriden geldi. Cavaleri, İki doz aşının koronavirüsün Delta varyantına karşı koruyucu olduğunu gösteriyor dedi.

Cavaleri Son veriler aşıların sağladığı antikorların Deltayı nötralize edebildiğini gösterdi. Bunlar çok güven verici haberler dedi.

Cavaleri sözlerine şöyle devam etti;

Şu anda Avrupa Birliğinde onaylanan dört aşı (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson), Delta varyantı da dahil olmak üzere Avrupada dolaşan tüm varyantlara karşı koruma sağlıyor gibi görünüyor.

Cavaleri, bugüne kadar elde ettikleri verilerin hamile kadınlarda COVID-19 aşısı kullanımıyla ilgili güvenlik endişesi doğurmadığının da altını çizdi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı