Avrupa’nın en büyük jelatin fabrikası Bolu’da açıldı


Gündem 3.07.2021 18:00:00 0
Avrupa’nın en büyük jelatin fabrikası Bolu’da açıldı

Helal gıda jelatini ve kolajen üretim faaliyetlerinde bulunan Halavet Gıda, Avrupa’nın jelatin üretim kapasitesi en büyük tesisi olan ikinci fabrikasını T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın katılımıyla Bolu Gerede’de faaliyete açtı.

BOLU (İGFA) - Türkiye’nin önemli sanayi ve teknoloji şirketlerinden İskefe Holding’in gıda sektöründeki başarılı markası Halavet Gıda, Gerede Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni üretim tesisi Türkiye, Asya ve Avrupa’daki jelatin talebini karşılamak üzere faaliyete başladı.

25 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen ve Avrupa’nın en büyük jelatin üretim kapasitesine sahip tesis yıllık 12 bin ton kapasite ile sığır jelatini üretecek. Sağlık, ilaç, gıda endüstrilerine izlenebilirlik standartları yüksek, sağlıklı ve güvenilir hammadde üretecek fabrika ilk etapta 200 kişiye istihdam sağlayacak.

Gerede’de yapılan açılış törenine T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Türkiye’deki ilk kolajen üretimi 2012 yılında yine Halavet Gıda tarafından yapıldığına dikkati çekerek, "2012 yılında başladığı sığır jelatini ve kolajen üretimi ile ithalat ihracat oranını ters yüz eden firmamız, inşallah bu yeni tesisiyle birlikte, Türkiye’nin dünya ihracatından aldığı payı çok daha yukarılara taşıyacak" dedi. 25 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Bolu Gerede’deki 2. fabrikanın hızlı bir şekilde üretime başlayacağını söyleyen İskefe Holding İcra Kurulu Başkanı Yusuf Aydemir, mevcutta Avrupa, Orta Doğu ve Asya’ya gerçekleştirilen ihracatı 2021 yılında Kuzey Amerika kıtasına da taşıyacaklarını, 2022 yılındaysa Kazakistan’da da jelatin tesisi açmayı hedeflediklerini söyledi.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı