Gündem

Gündem Haberleri

Aydın’a yatırım yağacak


Gündem 2.07.2021 17:30:00 0
Aydın’a yatırım yağacak

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı, ilçe belediye başkanları ve Aydın heyetini kabul etti. Kabulde, Aydın’a yapılacak gençlik ve spor yatırımlarıyla ilgili protokol imzalandı.

Kemal ETLEÇ (Didim Postası)
Protokol imza töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, Aydında 38 olan gençlik spor tesislerinin sayısını 71e çıkardıklarını belirterek, "Bin 422 yatak kapasiteli 3 yurt sayımızı 14e ve kapasitemizi 8 bin 778e ulaştırdık. Aydında gençlik merkezi yokken biz bugün 2 gençlik merkezimiz ile Aydınlı gençlerimizin hizmetindeyiz. İnşallah bugünkü protokolle beraber Aydına yeni merkezler de kazandıracağız. Aydında 19 yıl önce 5 bin 236 olan lisanslı sporcularımızın sayısı bugün 110 bin 553tür. Aydının sportif, enerjik gençlerine, çocuklarına ve çocuklarımızı sporla buluşturan ailelerimize bütün kalbimle teşekkür ederim. Bu teveccüh bize ilham veriyor, daha iyisini yapmak adına gücümüze güç katıyor" diye konuştu.

İmzalanan protokolle Aydına ve 17 ilçesine yeni müjdeler vereceklerini belirterek, "Efeler Diyarına ve 17 ilçesine yarı olimpik yüzme havuzları, gençlik merkezleri, spor salonları, futbol-basketbol-voleybol sahaları, tenis kortu, 150 basket potası, yürüyüş yolu gibi birbirinden kıymetli eseri barındıran bir protokol imzalıyoruz. Hayırlı uğurlu, bereketli olsun" dedi.

İmzalanan protokolle ilgili değerlendirmelerde bulunan TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise, 2021 yılının Aydın için yatırım yılı olacağını söylediklerini anımsatarak, "Hamdolsun yatırımlarımızın müjdelerini bir bir vermeye devam ediyoruz. Yatırımlarımıza farklı alanlarda da yenilerini ekleyecek çalışmalarımızı; milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz ve il başkanımızla koordinasyon halinde sürdürüyoruz. Aydın’ımızı hak ettiği yere çıkarmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı