Aydın Büyükşehir, arıcılara destek verdi


Gündem 2.11.2021 17:00:00 0
Aydın Büyükşehir, arıcılara destek verdi

Aydın Büyükşehir Belediyesi, şimdi de küçük işletme sahibi arıcıları arı kovanı hibe ederek destekliyor. Bu yıl yaz aylarındaki yangınlar ve iki yıldır etkisini göstermekte olan kuraklık yüzünden istedikleri verimi alamadıklarını söyleyen arıcılar kendilerini zor günlerinde unutmayan ve piyasadaki en iyi kovanlarla kendilerini destekleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğluna teşekkür etti.

Kemal ETLEÇ  (DİDİM POSTASI)- 2017 yılından bu yana Aydın ve çevresindeki illerde aracılık yapan Bozdoğan ilçesinden Müjdat Kaya arılı 40 kovanının olduğunu belirtip "Nereden verim alabileceksem oraya gidiyorum. Bu yıl yaz aylarında yaşanan yangınlardan dolayı Muğla tarafına gidemeyeceğiz ve arıcılığı Aydın'da yapacağız" dedi.

Hibe edilen kovanların elindeki kovanlardan çok daha iyi olduğunu belirten Kaya "Benim kovanlarım ahşap olduğu için yağmur yağdığında zarar görüyor. Dağıtılan kovanların altı plastik olduğu için daha sağlam. Bu kovanlarla birlikte bu yılın daha kazançlı olacağını umuyorum" dedi.

Aile olarak arıcılıkla uğraştığını belirten ve aynı zamanda arıcılık teknikeri olduğunu ifade eden Abdülkadir Sakallı "Yarı gezgincilik şeklinde arıcılık yapıyoruz. İki yıldır yaşanan kuraklıktan dolayı sıkıntılarımız çoğaldı, maliyetlerimiz yükseldi. Bu kuraklık zamanında bize çok katkısı ve yardımı olur" ifadelerini kullandı.

Hibeden yararlanan bir başka üretici Necdet Karadeniz ise "Arıcılık ilk başlangıçta masraflı bir iş. İlk başlangıçta kovan sıkıntı oluyor. Hibe edilen kovanlar çok güzel. Bu destekten çok memnun olduk" dedi.

"100 VE ALTINDA KOVANI OLAN ÜRETİCİYE DESTEK VERİYORUZ"

Hibeler Aydın'ın 17 ilçesinde 100 ve altında kovanı olan üreticilere yapılırken, dağıtımlara katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş ise "Tarımsal üretimin her alanında olduğu gibi tarımın özünde olan arıcılıkta da 100 ve altında kovanı olan üreticilerimize kovan desteği veriyoruz. Böylece hem üretime katkıda bulunuyoruz hem de çiftçimize katkıda bulunuyoruz.  İnşallah bereketli olur" şeklinde konuştu.

 

 


Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak
Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret