Aydın Didim’deki ‘ikiz kuleler’ ikinci kez mühürlendi!


Gündem 9.07.2021 09:00:00 0
Aydın Didim’deki ‘ikiz kuleler’ ikinci kez mühürlendi!

Aydının Didim ilçesinde kamuoyu tarafından “ikiz kuleler” olarak bilinen ve daha önce kaçak yapı dolayısıyla mühürleme işlemi yapılan Maril Otel işletme belgesi (ruhsat) olmaması sebebiyle ikinci kez mühürlendi. Daha önce mühürlenen otelde, mühür fekti yapılarak müşteri alındığı görüldü.

Kemal ETLEÇ (Didim Postası)
Didim Belediyesi tarafından bazı kısımlarının kaçak olması dolayısıyla Yapı Kontrol Müdürlüğünce mühürleme işlemi yapılan Maril Otel, bu kez işletme belgesinin olmamasından dolayı ikinci kez mühürlendi.
Tebligat, otel sahibinin Aydın 1. İdare mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı aldırmasından sonra ertelenmişti. Belediyenin yürütmeyi durdurma kararının itiraz etmesinin ardından Aydın 1. İdare Mahkemesi kararı kapsamında otelin boşatılması ve faaliyetini durdurması amacıyla alınan karar, tebliğ edildi. Aradan geçen sürede otel yetkililerinin mühür fekki yaparak oteli yeniden açtıkları ve müşteri kabul ettikleri tespit edildi.
Saat 13:00te yapılması planlanan mühürleme işlemi otelde konaklayan konukların transfer edilmesi için saat 18:00e kadar zaman tanınırken, ikinci kez otele gelen Didim Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Murat Hacıfettahoğlu ile birlikte ekipler işlem yaptı.
Didim İlçe Emniyet Öüdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Çevik Kuvvetin de otel çevresinde güvenlik tedbiri aldığı otelde, işletme sahibi Ahmet Orak ile bazı otel yetkilileri işlemleri izledikleri görülürken Avukat Murat Sultansu ise yapılan işlemlerin doğru olmadığını öne sürdü.
Resmi işlemlerin tamamlanması sonrasında ekiplerin hazırladığı tutanak sırasında taraflar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
“İŞLEMLER NİZAMİ GERÇEKLEŞTİRLİYOR”
Mühürleme işlemiyle ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, belediye olarak kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde mahkeme kararı doğrultusunda işlemlerin yapıldığını söyledi. Başkan Atabay, “Didim Belediyesi olarak kanunsuz yapılara ve işletmelere göz yummayacağız. Belediye olarak yaptığımız her işi kanun ve onun ölçülerinde yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Doğal gaza Nisan'da zam yok! Doğal gaza Nisan'da zam yok!
Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak
ABD'li heyet TBMM'de ABD'li heyet TBMM'de
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı