Aydın Didimde kadınlardan farklı etkinlik

Didim Kent Meydanında bir araya gelen Didim Kadın Platformu ellerinde döviz ve pankartlarla kadına yönelik şiddeti protesto etti.


Gündem 9.03.2021 13:30:00 0
Aydın Didimde kadınlardan farklı etkinlik

Kemal ETLEÇ (Didim Postası)

Didim Kadın Platformu bileşenleri, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına yönelik şiddeti protesto etti. Didim Kent Meydanında bir araya gelen kadınlar  adına basın açıklamasını Didim Kadın Platformu bileşenlerinden Belkıs Kahraman ve Aslı Oflaz Kaya okudu.
8 Mart’ın kadınlar için birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu vurgulandığı açıklamada, şiddet faili erkeklerin cezasız bırakıldığını, devlet eliyle kadınların kaybedildiğini gören ve birbirinden asla vazgeçmeyen kadınlar olduklarının altı çizildi. "Erkek şiddetine karşı hayatını savunduğu için tutsak edilen kadın arkadaşların sesini seslerimize katıyoruz" diyen Belkıs Kahraman, "Özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam için mücadele eden, prangalarla evlere, ilçelere hapsedilen bütün kadınlar için bir aradayız. Sesimizi hep birlikte yükselteceğiz" dedi. Açıklama sonrasında sloganlar atan platform üyelerinin etkinliğinde Eğitim-Senin hazırladığı perkinson şov da etkinliğe fark kattı.


Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü