Gündem

Gündem Haberleri

Aydın Nazillide eniş tezgaha indi

Aydının Nazilli ilçesinde bölgenin şifalı otlarından olan eniş, pazar tezgahındaki yerini aldı. Acı ot olarakda bilinen ilk enişler fiyatıyla el yaksa da Perşembe Pazarında 25 liradan alıcı buluyor.


Gündem 22.02.2021 14:30:00 0
Aydın Nazillide eniş tezgaha indi

AYDIN (NAZİLLİ TV)

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Nazillililerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan eniş tezgahlarda boy göstermeye başladı. Nazilli’de 13 yıldır pazarcılık yaptığını söyleyen Hülya Mercan, Mescitli Mahallesi’nde eşiyle birlikte topladığı şifalı otu, Perşembe Pazarı’nda 25 liradan satışa sundu. Acı ve tatlı olarak satılan enişler, pahalı olmasına rağmen rağbet görürken, vatandaşlar acı ve tatlı enişi yumurtayla bir arada yapmanın yemeğe ayrı bir lezzet kattığını söyledi.

ENİŞ NEDİR?

Nazilli pazarlarında satılmaya başladı. Sadesi, yumurtalısı ve pırasalısı ile Nazilli halkının vazgeçilmez tadı olan eniş, sağlık açısından da oldukça faydalı. Antibiyotik özelliği olan doğal otun ayrıca kolesterol, üre ve tansiyon düşürücü, ödem azaltıcı ve hazım kolaylaştırıcı özellikleri bulunuyor.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı