Aydın Valiliği kültürel miraslarına sahip çıkıyor


Gündem 2.11.2021 15:30:00 0
Aydın Valiliği kültürel miraslarına sahip çıkıyor

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından, Aydın Sultanhisar İlçesi Kavaklı Camii’nin 12 Ağustos 2021 tarihinde restorasyon ihalesi gerçekleştirildi. 18 Ağustos 2021 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak, restorasyon çalışmalarına başlandı.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)-  Yörük köyü olan Kavaklı’daki Kavaklı Camii kitabesinde Hacı Osman Efendi tarafından Miladi 1795 yılında yapıldığı yazılmaktadır. Minaresi ise 1967 yılında yapılan bu yapı, kuzey-güney yönlerinde dikdörtgen planlı, ahşap tavanlı olarak inşa edilmiştir. XIX. Yüzyıl sonu- 1940 öncesindeki zaman diliminde son cemaat yeri betonarme ile yeniden düzenlenmiştir. Caminin kalem işleri 1965 yılında yapılmıştır. 1970 yılında caminin doğu cephesine bitişik olan kadınlar mahfili yeniden yapılmış, çevre düzenlemesi gerçekleştirilmiştir. 1987 yılında eser onarım geçirmiştir. Çatısı, sıva tadilatı ve minaresi onarılmıştır. Pencerelerin ahşap tavanları beşinci aşamada yenilenmiştir. 

Mihrap ve minbere ait süslemeleriyle ilgi çeken cami kalem işi süslemeleriyle Aydın dağlarındaki tek cami özelliğine sahiptir. Restorasyon çalışmalarının bir yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Kavaklı Camisinin restore edilmesi ile İlimizdeki önemli bir kültürel miras öğesi de daha kültür turizmine kazandırılmış olacak.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!