"Aydında normalleşmek istiyorsak kurallara uyacağız"

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 1 Mart’tan itibaren geçilecek normalleşme süreciyle ilgili Aydınlılara uyarıda bulundu. Vali Aksoy, “Normalleşmek istiyorsak kurallara uyacağız” dedi.


Gündem 24.02.2021 10:00:00 0

Kazım YÖRÜKÇE (AYDIN SES)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan iller bazında Koranavirüs vaka sayıları haritasında Aydının 100 binde 37.71 olduğu görüldü. Geçen haftaya göre vaka sayılarında artış olması, normalleşme süreciyle ilgili endişelere yol açtı.

"AYDINLILAR DUYARLIDIR"

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, vatandaşları uyarırken kritik nokta ile ilgili endişelenecek bir durum olmadığını söyledi. Aydın’da normalleşmeye geçilebilmesi için herkesin üzerine görevler düştüğünü belirten Vali Aksoy, “Normalleşme süreci Aydın halkının COVID-19 kurallarına uyup uymadığına bağlı. Kurallara uyulması sadece polis veya jandarmanın denetimleriyle sağlanabilmesiyle mümkün değil. Vatandaşlarımız her zaman kurallara uyulması noktasında en üst düzeyde özen gösteriyor. Fakat normalleşmenin konuşulduğu bu dönemde kurallara uymaya özen gösterip vaka sayılarını azaltmamız gerekiyor. Çağrımız, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun belirlediği kurallara uyulmasıdır” dedi.

"KRİTERLER HENÜZ BELLİ DEĞİL"

Normalleşme surecine geçilecek illerle ilgili kriterlerin henüz belirlenmediğini ifade eden Vali Aksoy, asıl önemli olan noktanın bulunulan konumdan daha aşağıya vaka sayılarını düşürebilmek olduğunu söyledi. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı