Aydında özel öğrenci yurdu işletmelerine destek çağrısı

Aydın Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, özel öğrenci yurdu işletmelerine geri ödemesiz devlet desteği verilmesini istedi.


Gündem 5.02.2021 17:30:00 0
Aydında özel öğrenci yurdu işletmelerine destek çağrısı

Ramazan AYDIN (AYDIN MAGAZİN)

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, pandemi döneminde etkilenen sektörler arasında ilk sırada yerleşen özel öğrenci yurdu işletmelerin isteklerini gündeme getirdi.  Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakan Ülken, bu işletmelere bir yıl geri ödemesiz devlet destekli ucuz kredi gibi çok ciddi destekler verilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu işletmelerin Mart 2020’den bu yana aralıksız kapalı olduğunun altını çizen Başkan Ülken, 2019-2020 döneminin tamamına yakınını, 2020-2021 döneminde ise tamamını kaybeden işletmelerin çok büyük mali zorluk içerisinde olduğunu kaydetti. "Orta ölçekteki bir özel yurt milyonlarla ifade edilebilecek bir ciro kaybına uğradığı gibi, yarısından fazlasının yüksek kira yükleri işletme sahiplerini çaresiz bırakmaktadır" diyen Ülken, "Öyle ki, bu süreçte kiralarını ödeyebilmek için evlerini, arabalarını satmak zorunda kalan üyelerimiz olmuştur. İlk günden beri bu konuyla ilgili talep ve takiplerimizi sürdürüyoruz. Pandemiden etkilenen sektörler arasında birinci sıraya yerleşmiş olan bu işletmelere mutlaka devletin sektöre özel bir yıl geri ödemesiz devlet destekli ucuz kredi gibi çok ciddi destekler vermesi gerektiğini düşünüyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Manavgat Belediyesi davasında baklava kutusu detayı Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen rüşvet davasının duruşmasına, eski Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in de aralarında bulunduğu 41 sanık, müştekiler ve taraf avuka
Böcek giller Banka dekontu üzerinden yazışmışlar Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamesinde, Zuhal Böcek ile Mustafa Gökhan Böcek çifti küskünleri sırasında birbirlerini telefonlardan engellendiği ve banka dekontunun açıklama bölümünden haberleştiği yer
Antalya İddianamesi Genişliyor: 50 Milyon TL İddiası Kayda Girdi Antalya İddianamesinde CHP’ye 50 Milyon TL İddiası
Basın Kuruluşlarına 7,5 Milyar TL’lik KGF Destekli Krediye TİMBİR’den Teşekkür Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, basın kuruluşlarına yönelik 7,5 milyar TL tutarındaki KGF destekli kredi paketine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu’na teşekkür etti.
BAİB Başkan adayı Ramazan Keskin’den Isparta çıkarması BAİB Başkan adayı Ramazan Keskin, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ederek kentin Batı Akdeniz ihracatındaki payını ve ihracat potansiyelini değerlendirdi