Aydında özel öğrenci yurdu işletmelerine destek çağrısı

Aydın Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, özel öğrenci yurdu işletmelerine geri ödemesiz devlet desteği verilmesini istedi.


Gündem 5.02.2021 17:30:00 0
Aydında özel öğrenci yurdu işletmelerine destek çağrısı

Ramazan AYDIN (AYDIN MAGAZİN)

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, pandemi döneminde etkilenen sektörler arasında ilk sırada yerleşen özel öğrenci yurdu işletmelerin isteklerini gündeme getirdi.  Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakan Ülken, bu işletmelere bir yıl geri ödemesiz devlet destekli ucuz kredi gibi çok ciddi destekler verilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu işletmelerin Mart 2020’den bu yana aralıksız kapalı olduğunun altını çizen Başkan Ülken, 2019-2020 döneminin tamamına yakınını, 2020-2021 döneminde ise tamamını kaybeden işletmelerin çok büyük mali zorluk içerisinde olduğunu kaydetti. "Orta ölçekteki bir özel yurt milyonlarla ifade edilebilecek bir ciro kaybına uğradığı gibi, yarısından fazlasının yüksek kira yükleri işletme sahiplerini çaresiz bırakmaktadır" diyen Ülken, "Öyle ki, bu süreçte kiralarını ödeyebilmek için evlerini, arabalarını satmak zorunda kalan üyelerimiz olmuştur. İlk günden beri bu konuyla ilgili talep ve takiplerimizi sürdürüyoruz. Pandemiden etkilenen sektörler arasında birinci sıraya yerleşmiş olan bu işletmelere mutlaka devletin sektöre özel bir yıl geri ödemesiz devlet destekli ucuz kredi gibi çok ciddi destekler vermesi gerektiğini düşünüyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Ali Çetin: “Tarımın gücü sahadaki esnafımızdır” AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Aksu ilçesinde tarım sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek esnafın talep ve beklentilerini yerinde dinledi.
Genel sekreter değil, yardımcıları değişti: Isparta il özel idaresi’nde dikkat çeken atamalar Uzun süredir genel sekreter ataması beklenen Isparta İl Özel İdaresi’nde beklenti yine karşılık bulmadı. Genel sekreterlik makamı yerinde kalırken, kurumda değişim bu kez yalnızca genel sekreter yardımcıları ve şube müdürleri düze
ITSO, TÜM PAYDAŞLARI AYNI MASADA BULUŞTURDU İNŞAAT SEKTÖRÜNDE CAM BALKON UYGULAMALARI NETLEŞTİ
Burdur Valisi Bilgihan’dan gazi ailelerine ziyaret Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, aile ziyaretleri programı kapsamında kentte yaşayan kahraman gazilerle bir araya geldi. Programın devamında Çocuk Evi’ni ziyaret eden Vali Bilgihan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Burdur'da yolcu taşımacılığına denetim! 273 araç denetlendi Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, şehirler arası yolcu taşımacılığında kural ihlallerini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla 16–18 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde denetim yaptı.