Aydında özel öğrenci yurdu işletmelerine destek çağrısı

Aydın Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, özel öğrenci yurdu işletmelerine geri ödemesiz devlet desteği verilmesini istedi.


Gündem 5.02.2021 17:30:00 0
Aydında özel öğrenci yurdu işletmelerine destek çağrısı

Ramazan AYDIN (AYDIN MAGAZİN)

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, pandemi döneminde etkilenen sektörler arasında ilk sırada yerleşen özel öğrenci yurdu işletmelerin isteklerini gündeme getirdi.  Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakan Ülken, bu işletmelere bir yıl geri ödemesiz devlet destekli ucuz kredi gibi çok ciddi destekler verilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu işletmelerin Mart 2020’den bu yana aralıksız kapalı olduğunun altını çizen Başkan Ülken, 2019-2020 döneminin tamamına yakınını, 2020-2021 döneminde ise tamamını kaybeden işletmelerin çok büyük mali zorluk içerisinde olduğunu kaydetti. "Orta ölçekteki bir özel yurt milyonlarla ifade edilebilecek bir ciro kaybına uğradığı gibi, yarısından fazlasının yüksek kira yükleri işletme sahiplerini çaresiz bırakmaktadır" diyen Ülken, "Öyle ki, bu süreçte kiralarını ödeyebilmek için evlerini, arabalarını satmak zorunda kalan üyelerimiz olmuştur. İlk günden beri bu konuyla ilgili talep ve takiplerimizi sürdürüyoruz. Pandemiden etkilenen sektörler arasında birinci sıraya yerleşmiş olan bu işletmelere mutlaka devletin sektöre özel bir yıl geri ödemesiz devlet destekli ucuz kredi gibi çok ciddi destekler vermesi gerektiğini düşünüyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Mecliste Gergin Anlar: “Başarısız ve Beceriksiz” Çıkışı Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Şubat ayı meclis toplantısında Altıntaş Mahallesi’ndeki altyapı sorunları üzerinden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir’i sert sözlerle eleştirdi.
“Kazadan Kurtulan Oğuz dehşeti anlattı” Antalya’da 10 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs kazasından yaralı kurtulan üniversite öğrencisi Oğuz, kazanın aşırı hız nedeniyle meydana geldiğini belirterek, “Otobüsün içi bir anda cehenneme döndü” dedi.
Yenişarbademli’de doğalgaz çalışmaları resmen başladı Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Özata, Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı’yı ilçede ağırladı. Gerçekleştirilen görüşmede doğalgaz altyapısı ve planlanan enerji yatırımları ele alındı; ilçeye doğalgaz arzı için çalışmal
Isparta’da Aziz Şehitler Dualarla yâd edildi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi tarafından Ocak ve Şubat aylarında şehadet mertebesine ulaşan kahraman şehitler için mevlid-i şerif programı düzenlendi.
İhracatta dijitalleşme ve markalaşma çağrısı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2026 yılı Ocak ayı ihracat verilerini değerlendiren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ercüment Çeliköz, Isparta’nın yılın ilk ayında 34 milyon 815 bin dolar ihr