Aydında yüzlerce balık telef oldu


Gündem 27.10.2021 04:00:00 0
Aydında yüzlerce balık telef oldu

Menderes Nehrinde son zamanlarda artan balık ölümleri Aydınlıları ve bölge halkını endişelendiriyor.

AYDIN (Büyükşehir Medya) - Bölgenin en önemli can damarlarından biri olan Menderes Nehri'nde su seviyesinin azalması ile birlikte iddialara göre zehir ve çevresel atıkların karıştığı suda balık ölümlerini de beraberinde getiriyor. Amatör balıkçıların uğrak noktası olan Menderes Nehri'nde avlamaya giden vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında yetkililerden konunun araştırılmasını istedi.

Hafta sonu ava çıkan amatör balıkçılar nehirdeki balıkların ölü olarak karaya vurduğunu görünce şaşkına döndü. Telef olan balıkları inceleyen avcılar gözlerindeki karartı ve sayının fazla olması dolayısıyla balıkların zehirlenebileceğini öne sürdü.

Daha önce nehirde yapılan incelemelerde balıkların ölüm nedeninin oksijen yetersizliğinden kaynaklandığı belirtilse de, bölge halkı konunun bir an önce araştırılarak çözüme kavuşmasını bekliyor.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...