Aydından yürek burkan çığlık: Yardım edin!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Kültür Müdürlüğü Korosu’nda bağlama eğitmeni olarak görevi yaparken geçirdiği trafik kazası sonrası yatağa bağlı yaşayan Tayfun Elibol’un (34) babası Haydar Elibol (59), “Varımı yoğumu sattım. Dayanacak gücüm kalmadı. Oğlum


Gündem 8.02.2021 17:30:00 0
Aydından yürek burkan çığlık: Yardım edin!

CEMAL YILDIRIM (AYDIN MAGAZİN)
Kaza, 9 Aralık 2017 tarihinde Kızılcaköy Kavşağında saat 00:30 sıralarında meydana geldi. Bir programdan otomobiliyle dönen Tayfun Elibol, kavşakta karşı yönden gelen İsmail S.’nın kullandığı otomobille çarpıştı. Kazada ağır yaralanan ve kalbi duran Elibol’u sağlık ekipleri kalp masajıyla hayata döndürdü. Ambulansla Aydın Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Tayfun Elibol, buradan Manisa Celal Bayar Hafsa Sultan Hastanesine sevk edildi. Boynunda ve omurilik kemiğinde yaşanan ezilme nedeniyle ameliyat oldu. Ancak vücudunu hareket edemediği için yatağa bağlı olarak kaldı.

38 aydan beri emekli baba Haydar Elibol ve anne Serpil Elibol (59) varını yoğunu satarak tek çocukları olan Tayfun’un iyileşmesi için harcadı. 38 ayda yaklaşık 500 bin lira masraf eden baba oğlunun eski sağlığına kavuşması için iyi bir fizik tedaviye ihtiyacı olduğunu ve bunu yapacak güçlerinin kalmadığını söyleyerek devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım istedi.

“ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ”

Baba Haydar Elibol, “3 yıldan beri iyileşmesi için uğraşıyoruz. Şu anda midesinden verilen hortumla mamayla besleniyor. Ayakları yavaş yavaş hareket etmeye başladı. Ayağını ve elini oynatabiliyor. Bilincide açıldı. Oğlumu iyi bir yerde tedavi ettirmek istiyorum. Tek evladımız onu eski sağlığına kavuşturmak istiyoruz. Bugüne kadar iyileşmesi için uğraştım. Kendime ait arsamı sattım, bankadan kredi çektim. Medikal çok pahalı olduğu için almaya gücümüz yetmiyor. İşçi emeklisi bir babayım. Ev kirası ve masraflar bizi çok zora sokuyor.  Oğluma boynumuzu bükmeden her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar harcadığım para 500 bin lirayı buldu. Elimde avucumda ne varsa oğlum için sattım. Artık satacağım bir şeyde kalmadı bittim tükendim. Devlet büyüklerimden oğlumun iyileşmesi için yardım istiyorum.

Soğuk yerde yaşaması mümkün değil. Elektrikler gittiğinde cihazlar çalışmadımı çaresiz kalıyoruz. Onun içinde cihazlar almak zorunda kaldık” dedi.

Yatağa bağlı kalan Tayfun Elibol ise duvarda asılı sazını arada kucağına alınmasıyla ona dokunarak o eski günleri anımsıyor. Zaman zamanda eski bağlama çalarak türkü söylediği günlerin videosunu babasına açtırarak hem dinliyor hemde sessizce eşlik ediyor.

 

 

 


Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor