AYLİN CESUR AVRUPA BİRLİĞİ DOSTLUK GRUBUNA SEÇİLDİ


Siyaset 15.06.2020 12:35:00 0
AYLİN CESUR AVRUPA BİRLİĞİ DOSTLUK GRUBUNA SEÇİLDİ

“STAND UP EUROPA’DAN, COVID-19’LA STAY HOME EUROPA ve WORLD”E GELEN AVRUPA’DA İŞBİRLİĞİ ŞART”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, ilk kez kurulan AB-Türkiye Dostluk Grubuna seçildi.

Avrupa Uyum Komisyonu üyesi olan ve Avrupa Karma Parlamenterler Meclisinde bulunan, Türk Dünyası Kadın Konseyi ve Azerbaycan dostluk grubu üyesi.

Dr. Aylin Cesur, yeni kurulan ve ilk toplantısını yapan Dostluk Grubunun Açılış Toplantısında bir konuşma da yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP) çatısı altında ve Polonyalı parlamento üyesi Ryszard Czarnecki başkanlığında kurulan AB-Türkiye Dostluk Grubunun amacı, AB’ye girmeye çalışan Türkiye’nin çok uzun süren bu yolculuğunda Türkiye için gündem oluşturarak üyeliğin olmasını sağlamak. AB-Türkiye Dostluk Grubu iki taraf arasındaki iletişim kanallarını daha güçlendirmek amacıyla kuruldu.

AB ile sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin artmasını, AP çatısı altında da kültürel organizasyonlar yapmak hedefler arasında.

Bunların arasında kültür-sanat etkinlikleri, resim sergileri, geleneksel el sanatları sergileri ve konserler var.

Avrupa Birliği (AB) -Türkiye Dostluk Grubu, Polonyalı Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Ryszard Czarnecki başkanlığında kuruldu.

Kuruluş etkinliği, AB-Türkiye Dostluk Grubunun Genel Sekreterliğini üstlenen Türk kökenli Siyasi Danışman İpek Tekdemir'in sunumuyla sanal ortamda Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, eski Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Faruk Kaymakcı ve Türkiye'nin AB nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Czarnecki, grubun siyasetçiler, iş camiası, sivil toplum ve halklar arasında ilişkileri, kültürel faaliyetler ve ortak değerler yoluyla geliştirmeyi amaçladığını söyledi.

Czarnecki, "Diyalog ve iş birliği için gayri resmi bir platform olarak hareket edeceğiz. AB-Türkiye Dostluk Grubu karşılıklı anlayış ve dostluğumuzu da ilerletecek." değerlendirmesinde bulundu.

Grubun Türk Delegasyonuna seçilen İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; AB-Türkiye Dostluk Grubu için, “Türkiye’deki son yıllarda demokrasi ve hak ihlalleri nedeniyle durma noktasına gelen Avrupa Birliği üyeliği konusundaki ilişkilerimiz için yeni bir umut kapısı aralanmış oldu. Türkiye-Avrupa Birliği Dostluk Grubu’na  seçildiğimi dün öğrendim ve mutluluk duydum. Türkiye’nin Avrupa yolculuğunda çalışmalarına başlayan grubun ilk toplantısı Sayın Faruk Kaymakcı’nın katılımı ve Türk tarafından benim de üyesi olduğum Avrupa Karma Parlamenterler Meclisi Komisyonu Başkanı Sayın Emrah Karayel ve

AB Parlamentosundan da

CZARNECKI’nin Başkanlığında devam etti. Avrupa Parlamentosundan Romanya Eski CB BĂSESCU,MARTUSCIELLO, (İtalya), ERTUĞ, (Almanya),

KÜÇÜK ve ALİEVA VELİ, (Bulgaristan), GYÖNGYÖSI (Macaristan), RZOŃCA, (Polonya) üyesi oldukları grupta mevkidaşlarım Sayın Mehmet Kasım GÜLPINAR ( AB Uyum Komisyonu Başkanı), Sayın Ravza KAVAKÇI KAN,

Sibel ÖZDEMİR, Sayın Arzu ERDEM de bulunuyor.

Açılış toplantısında da dile getirdiğim gibi, dünya artık küçük bir köy ve Avrupa’da bu köyün bir mahallesi. Churchill’in “Stand Up Europa’sından, Covid-19 ile Stay Home Europa ve World” e gelen dünya, Covid-19 ile gördü ki bu köyde bir virüs varsa tüm köy hasta oluyor. Dünyanın bir ucundaki teröre destek verirseniz sizi de buluyor, iklim değişirse sizi de etkiliyor ve uyuşturucuya destek verirseniz sizi de buluyor.

O halde dünya yeni dönemine girerken gördü ki; mücadele ettiği ne varsa çözümü için işbirliği çok önemli!

Cumhuriyetimizin kendisi bir AB ve çağdaşlık projesidir. Çok uzun yıllardan beri sarf ettiğimiz çabalarımız ile AB’ye üye olmamızla, AB ülkeleri de Türkiye’nin üyeliği ile eksiğini tamamlayacaktır. Türkiye gerek tarihi sorumluluğu, gerek jeopolitik konumu ile AB ile Asya, Ortadoğu, Kafkaslar ve Akdeniz’de bir köprüdür. Bu bakımdan ilk kez kurulan bu dostluk grubunu önemsiyorum ve gruba seçilmiş olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?