Babacan: “Devlet Denetleme Kurulu devreye girmeli”


Gündem 22.05.2021 15:00:00 0
Babacan: “Devlet Denetleme Kurulu devreye girmeli”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "çetelerle mafyayla mücadele ederiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğana, "Et o zaman" diyerek, bir zamanlar Susurlukta devreye giren Devlet Denetleme Kurulunun devreye girmesi gerektiğini öne sürdü.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konuları değerlendirdi. Haber Global’de Buket Aydın’ın sunduğu ‘Koltuk’ programına konuk olan Babacan, gündemdeki sıcak konuları da değerlendirdi.

"Çetelerle, mafyayla mücadele ederiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğana "Et o zaman" diyerek yanıt veren Ali Babacan, "Yapılması gereken savcılığın resen devreye girmesidir. Yargı resen hareket etmediğine göre görev Meclis’e düşüyor. Soruşturma komisyonu kurulmalıdır. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun da harekete geçmesi lazım. Susurluk’ta devreye giren DDK niye bugün devreye girmiyor? Adeta irin fışkırıyor her yerden. Bunlardan rahatsızsa Cumhurbaşkanı’nın hemen DDK’yı devreye sokması lazım. ‘Savcılarımız uyuyor mu, niye bunu sadece izliyorlar’ desin, bir saat içerisinde savcılık süreci başlar. Ama sinyali vermiyor, bağımsız olması gereken yargı da sinyali alamadığı için harekete geçemiyor" diye konuştu.

Öte yandan Babacan, programda, 2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin tartışmalara da açıklık getirdi. Babacan, AK Parti’nin ikinci Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’la ilgili grup kararına katıldığını belirterek, "Zaten grup kararlarının bağlayıcı niteliği var. Sayın Gül’ün adaylık işi kesinlikle olmadıktan sonra ikinci tercih olarak Sayın Erdoğan’ı destekledim" dedi.


Ispartalı Üreticilere Müjde Çiğ Süte Zam Geldi Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Mayıs itibarıyla geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına net 14,65 lira olarak belirledi
AK PARTİ YALVAÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BURCU OKUMUŞ, İŞ DÜNYASINDAKİ BAŞARISINI SİYASET'E TAŞIYOR AK PARTİ YALVAÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BURCU OKUMUŞ, İŞ DÜNYASINDAKİ BAŞARISINI SİYASET'E TAŞIYOR
TOKMAKER BURDUR İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLDU TOKMAKER BURDUR İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLDU
Göller ve Güller Ekspresi 2024 Bilet Fiyatları Açıklandı Isparta’da Ramazan Bayramı’nda Isparta-İzmir arasında işleyen Güller ve Göller Ekspresi 262 kişilik yolcu kapasitesinin tamamını doldurarak seferler düzenledi.
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale! Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!