BABACAN: EN KALİTELİ GÜL YAĞI ISPARTA'DA ÇIKAR


Yaşam 6.06.2020 20:57:00 0
BABACAN: EN KALİTELİ GÜL YAĞI ISPARTA

Isparta'nın en büyük gül üreticilerin başında gelen Senir Kasabası gül üreticilerinden çiftçi Hasan Babacan, Isparta gül'ünün dünyadaki gül sektöründe yüksek kalitesiyle kendini ispat etmiştir dedi.

Isparta gülü' Gül yağı, parfüm, kozmetik, ilaç ve gıda sanayinin temel hammaddelerinden birisi olup, dünyada ticarete konu olan yüzlerce uçucu yağ arasında ilk sıralarda yeralır.

- Dünyada yıllık gül yağı üretimi yaklaşık 3 ton, gül konkreti üretimi ise yaklaşık 9 ton’dur. Türkiye yılda ortalama 1,5 ton gül yağı ve 4 ton kadarda gül konkreti üretimi ile Bulgaristan, İran, Fas, Hindistan ve  Çin’in önünde ilk sırada yer alır. "Babacan yaptığı açıklamada: Isparta olarak 1500 - 1750 kilo arasında gül yağı elde ediyoruz. Gül yağımız kalitesiyle hem Dünyada hemde Isparta dışında elde edilen gül yağından kat, kat kaltelidir dedi. Babacan: Isparta'da üretilen gül yağının Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Uzakdoğu ve Körfez ülkelerine satıldığını ve her ulaştığı yerde kulanıcının memnuyeti bizlere sirayet ediyor şeklinde ifadeler kullandı.

İSTEDİĞİMİZ FİYATLARI ALAMIYORUZ

Isparta gül yağının dünya kozmetik sanayiinin en pahalı hammaddesi olduğunu da vurgulayan Babacan, dünyaca ünlü parfüm devlerinin esans tutucu özelliği nedeniyle Isparta gülünü tercih ettiğini kaydetti. Gül yağının kilogram fiyatının 12 bin euro iken, gül konkretinin kilo fiyatının 1350 euro olduğunu vurgulayan Babacan, "Randımanları fark ediyor. Yaklaşık 4 ton gül çiçeğinden 1 kilo gülyağı elde edilirken, 350 kilo gül çiçeğinden 1 kilo gül konkreti elde ediliyor. Yaklaşık 1 milyon 400 bin gül tomurcuğunun işlenmesinden 1 kilo gül yağı elde ediliyor. Gerçekten çok zahmetli, alın teri emek isteyen bir iş" diye konuştu. Geçen sene biz üreticilere kilo başına 7 lira fiyat verildi. Emeğimizi neredeyse zor karşıladı. Bu sene beklentimiz en az 9 tl'dir dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?