Babacan, Twitch platformundan gençlere seslendi


Gündem 13.06.2021 13:00:00 0
Babacan, Twitch platformundan gençlere seslendi

Elektronik spor ve video oyunu odaklı canlı görüntü akışı platformu Twitch platformuna konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, gençlerin teknolojiyle iç içe yetişmesi yönünde ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitch platformunda Ahmet Sonuç’un (Jahrein) konuğu oldu.
Gençlerin teknolojiyle iç içe yetişmesini istediklerini ifade eden Babacan, "İnternete kolay erişmek hızlı, uygun fiyatlı internetle mümkün. Gençlere bedava internet sağlayacağız. 1 milyar dolarlık fiber optik yatırımla en ücra köşelerine interneti götürebilirsiniz. Bu kadar basit. Bunu merkezi hükûmet yapar" dedi.
Teknoloji ürünleri gençlere satılırken devletin vergiyi düşünmemesi gerektiğini kaydeden Babacan, "Biz eğitimde, sağlıkta, gıdada, giyimde KDV’yi düşürdük. Bilgisayardan, oyun konsollarından KDV alacağım diyorsunuz. PS5 ABD’de 500 dolar, Türkiye’de iki katı. Vergiyi yükselttiniz, kimse almadı. Kimse almayınca hiç vergi alamıyorsunuz. Sürümden kazanmak diye bir strateji vardır. On kişiden toplayacağınız vergiden daha fazlasını bin kişiden toplayabilirsiniz, daha fazla insana ulaşır. Karar verici konumda olan insanlar bu işleri bilmiyor" diye konuştu.
Babacan ayrıca, parti kapatmalarına karşı olduklarını belirterek, şahısların suçu varsa bunun bağımsız ve tarafsız yargı tarafından ele alınması gerektiğini söyledi. Öncelikli ihtiyacın özgürlük olduğunu ifade eden Babacan, "Her bir vatandaşımızın kendi yaşam tarzını olduğu gibi kabul ediyoruz. Devletin görevinin yaşam tarzına asla müdahale etmemesi olduğunu düşünüyoruz. Ailenin korunması ve güçlendirilmesiyle ilgili anayasa maddemiz var, onu da önemsiyoruz. Bizim partimizin programı özgürlükle başlar. Ülkemizin bir numaralı ihtiyacı özgürlüktür" dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı