Babacan: "Yeni anayasa gerçekçi değil!"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni Anayasayı gerçekçi görmediklerini ifade ederek, "Aciliyet sistem değişikliğidir" dedi.


Gündem 12.02.2021 14:30:00 0
Babacan:

BURSA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DW Türkçe’de Nevşin Mengü’nün konuğu olarak gündemi değerlendirdi.

"ACİLİYET SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİDİR"

Programda yeni anayasa ile ilgili görüşlerini paylaşan Babacan, "Yeni anayasayı gerçekçi görmüyoruz. Önemli olan acil bir şekilde sistem değişikliğidir. Yani anayasanın yasama, yürütme ve yargıyla ilgili bazı maddelerinin parlamenter sistemin getirilmesi için değiştirilmesidir. Meclis İç Tüzüğü’nün, Siyasi Partiler Kanunu’nun ve seçimle ilgili yasalarının değiştirilmesidir" dedi.

"BAŞARISIZLIK KARŞISINDA İKTİDAR İSTİSMARA KALKIŞTI"

Kendisinin ilk Avrupa Birliği Başmüzakerecisi olduğu dönemde Avrupa Birliği konusunda samimi bir gayret gösterildiğini ifade eden Ali Babacan, "Anayasanın üçte birini ana muhalefet partisiyle birlikte değiştirdik. Kopenhag siyasi kriterlerini karşılayacak aşamaya geldik. Fakat iktidar partisi başarı üretemeyince, milli ve manevi unsurları ön plana çıkarmaya başladı. O noktadan sonra din retoriği arttı. İktidar başarısızlığını insanlarımızın milli ve dini duygularını istismar ederek kapatmaya çalışıyor" diye konuştu. Babacan, DEVA Partisinin başarılı olması halinde Türkiyenin başarılı olacağını öne sürdü.


Taner Acar'dan mitinge davet Taner Acar'dan mitinge davet
İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret