"Baharla birlikte Ekonomi dahada düzelecek"


Ekonomi 14.01.2020 12:50:00 0

Baharla birlikte ekonomi daha da düzelecek”
AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik’ten geleceğe yönelik iyimser, umut dolu mesajlar: “Baharla birlikte ekonomi daha da düzelecek"

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik geçtiğimiz günlerde ülke ekonomisi, yeni Hastane ve TOKİ’ler hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. 180 buçuk milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşıldığını belirten Milletvekili Bayram Özçelik faiz indirimleri ile beraber piyasalarda bir hareketlilik söz konusu olduğunu söyledi.

İlkbahar ile beraber daha güzel bir ekonomik ortam olacak

Özçelik şunları söyledi:  “Ekonomimizde tabiiki geçen aylardan belli dilimler ile söyleyebilirsek, 6 ay öncesinde ülkemiz üzerinde ekonomi ile alakalı daralma söz konusuydu. Biz bunu her zaman biliyoruz, ama bu daralma ülkenin kendi ekonomik içinden kaynaklanan bir şey değil. Çünkü ihracat rakamlarına baktığımız zaman geçen hafta açıklandı. 180 buçuk milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaştık. Bundan 1-2 ay öncesi enflasyon rakamlarında düşüşler söz konusu oldu. Faizlerdeki Merkez Bankasının yaptığı faiz indirimleri ile beraber piyasada tekrar bir hareketlilik söz konusu. Özellikle güneyimizde terör devleti kurulma ile ilgili atılan adımlar üzerine bizim ülke olarak karşı çıkmamız, öyle bir terör devletinin gelecek evlatlarımıza sorun çıkaracağını bildiğimiz için direnç göstermemizden dolayı başta ABD’den başlayan Türk Lirasına müdahale twiti bunu herkes gözden kaçırıyor. ABD Başkanının tivitinde ‘ambargo, yaptırım demiyor, Türk Lirasına müdahale’ diyor. Bunu görmezden gelen bir kişi Türkiye’deki ekonomiyi yorumlayamaz, ekonomideki gidişatı yorumlayamaz. O tivit sonrasında Avrupa Birliği ülkelerinin de özellikle güneyimizdeki terör örgütüne karşı çıkmamız üzerine aldığı birtakım uygulamalar ekonomimizdeki o daralmayı meydana getirdi. Ama biz başta Cumhurbaşkanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız Türkiye’deki sanayici ve iş adamları hep bir araya gelerek bunun üstesinden gelecek kararlar alındı ve o kararlar uygulamaya konuldu, şimdi herkes piyasada özellikle takip ediyor. Ülkemizde Allah’ın izni ile önümüzdeki aylarda ilkbahar ile beraber daha güzel bir ekonomik ortam olacak.

NİTELİKLİ BİR HASTANEMİZ OLACAK 

Burdur’a yeni Hastanemizin 24 Aralık’ta ihalesi yapıldı. İhaleye 3 tane firma girdi, bunların şimdi düşük fiyat araştırması var. 30 günlük bir itiraz süresi var onlar bittikten sonra Hastanemizin 400 yataklı, nitelikli, 110 odası tek kişilik, 10 odası süit, 110 odası 2 kişilik, olan televizyonu, tuvaleti, banyosu içerisinde olan bir hastaneden bahsediyoruz. Dolayısıyla 1 ay sonra firma belli olduktan sonra Bakanlığımız açıklamasını yapacak ve biz bu yatırımı Burdur’da başlatacağız.

TOKİ’LER İÇİN BURDUR’DA BANKADAN BAŞVURAN 800 KİŞİ VAR 

TOKİ’ler için 100.000 (yüz bin) konut kapsamında Burdur’umuzda 250 konut, 250 Yeşilova’da, 109 ise Karamanlı da kabul gördü. Bu 100.000 konut özel bir konut 20 yıl vadeli ve şu anda herkes 500 lira vererek kayıtlarını yaptırdı. Burdur da bankaya başvuru yapan 800 kişi var ama internet üzerinden yapanları şu anda bilmiyoruz. Dolayısıyla Burdur’a da böyle bir sosyal konutu kazandırmış olacağız. Ama bizim öncesinde Necatibey mahallesinde, manastır da projesi bitmiş 522 tane konutumuz var onun 176’sı rezerve konut dediğimiz boş olan alana önce bir yapılacak olan konut. Ailelerden oraya gelmek isteyen varsa oraya kaydırılacak. İstemeyenler bekleyecek daha sonra orası bittikten sonra diğer kalan tarafı kentsel dönüşüm olarak yapılmış olacak


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü