Siyaset

Siyaset Haberleri

Bahşi, Selinus Antik Kentini sordu


Siyaset 10.09.2020 17:55:00 0
Bahşi, Selinus Antik Kentini sordu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Selinus antik kenti sınırlarında yer alan Hazineye ait 58 bin 838 metrekarelik arkeolojik sit alanının Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilip, sonra da özel şahıslara kiralanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bahşi, sorusunun Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından cevaplandırılmasını istedi.


İYİ Parti Antalya Milletvekili Bahşi önergesinde, “Antalya ili Gazipaşa ilçesinde olan ve ilçesinin simgesi olan Selinus Antik Kenti sınırlarında yer alan ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı niteliğindeki hazineye ait 58 bin 838 metrekarelik arazinin mülkiyeti, Hazine’den Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmiş, bakanlığın da söz konusu araziyi adı henüz açıklanmayan girişimcilere kiraladığı öne sürülmüştür.” dedi.


Burası daha önce rekreasyon alanı olarak ayrılmıştı
Milletvekili Bahşi ayrıca ;Gazipaşa ilçesi Koru Mahallesi sınırlarında yer alan 1453/4 parsele kayıtlı olan bu arazinin korunan alan statüsünde olduğu için bölgeyle ilgili imar planı kapsamı dışında bırakıldığını ve 2007 yılında hazırlanan koruma amaçlı imar planında “rekreasyon alanı” olarak ayrıldığını belirtti.


İYİ Parti Milletvekili Bahşi Kültür ve Turizm Bakanına şu soruları yöneltti;
1-Bu arazi kime kiralanmıştır?
2-Zeminde korunması gereken kültür varlığı olup olmadığının anlaşılması amacıyla yapılması gereken sondaj çalışması yapılmış mıdır?
3- Tarihi eser kalıntılarının, yapılacak sondajla belirlenebileceği bir alanda önceden kepçelerle çalışılması,  buraya yol açılması, doğal bitki örtüsünün duyarsızca yok edilmesini nasıl karşılamaktasınız?
4- Gazipaşa ilçesinin imar planı ve kıyı bölgelerini kapsayan Koruma Amaçlı İmar Planına göre böyle bir alanın kişiye özel imara açılmasını doğru buluyor musunuz?
5-Yapılmak istenen imara açma isteminin, şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğunu düşünüyor musunuz


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma