BAKA’DAN EĞİRDİR BELEDİYESİ’NİN PROJESİNE 1 MİLYON 900 BİN TL HİBE


Siyaset 7.02.2021 21:56:00 0
BAKA’DAN EĞİRDİR BELEDİYESİ’NİN PROJESİNE 1 MİLYON 900 BİN TL HİBE

Eğirdir Belediye Meclisi'nin 2021 Şubat ayı toplantıları dolu dolu geçti. Şubat ayı meclis toplantısının son birleşimine BAKA Genel Sekreteri Volkan GÜLER konuk oldu. BAKA'nın işleyişi ve kurum çalışmalarını anlatan GÜLER Eğirdir'de gerçekleşen ve bundan sonra hayata geçecek projeleri tanıttı.


'Başkan Veli GÖK; 'Değerli arkadaşlar bugün aramızda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Volkan GÜLER ve uzman arkadaşımız aramızdalar, öncelikle sayın genel sekreterimize zaman ayırıp, kurum çalışmaları, hedefleri ve vizyonu konusunda deneyim ve bilgi paylaşmak için bizimle beraber oldukları için teşekkür ediyoruz. 'dedi. 
Daha sonra söz alan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan GÜLER ; 1979 Antalya doğumluyum, ihtisat üzerine yüksek lians ve doktora çalışmalarım devam ediyor, bölgesel kalkınma anlamında görevlerde bulundum. Yaklaşık 15-16 yıldır kalkınma ajanslarında faaliyetlerde bulundum. Malumunuz ülkemizin en güzel coğrafyalarından birisine atanmış olmanın gururunu yaşıyorum. Bizim 'Batı Akdeniz kalkınma Ajansı, Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan TR61 Bölgemizde hizmet vermek üzere 14 Temmuz 2009 tarihli ve 15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.


BAKA, kurulduğu yıldan günümüze kadar geçen sürede Doğrudan Finansman Destekleri kapsamında yaklaşık 100 Milyon TL’lik destekleme yaparak, Batı Akdeniz Bölgesinde yaklaşık 180 Milyon TL lik özel sektör ve kamu yatırımının gerçekleştirilmesine imkan sağlamıştır.


Isparta ilinin desteklerden aldığı pay ise, yaklaşık 40.5 Milyon TL’lik destek ile toplamda 71 Milyon TL’lik yatırım hayata geçirilmiştir. Bu destekler kapsamında, BAKA öncülüğünde toplamda 159 adet özel sektör ve kamu sektörü projesi yönetilmiştir.


Eğirdir ilçemizde ise, BAKA olarak şu ana kadar 13 projeyi destekleyip 7,1 Milyon TL. tutarında yatırım hayata geçirilmiş olup Ajans olarak 3,9 Milyon TL tutarında destek sağlanmıştır. Ayrıca Eğirdir Belediyesi tarafından sunulan ve Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığımızca kabul edilen 1 adet SOGEP projesinin ise uygulama süreci devam etmektedir.
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programının hedefi, bölgede yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmaktır.


Eğirdir Belediyesi’nin proje başvuru sahibi olduğu “Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla İstihdamı Arttırma ve Girişimciliği Geliştirme Projesi” adlı proje kapsamında bir mantar üretim tesisi kurulması planlanmaktadır. Bu tesiste bir taraftan kadın, genç işsiz ve engelli bireylerden oluşan düşük gelire sahip vatandaşların istihdam edilmesi amaçlanırken, diğer taraftan ise en az 30 kişiden oluşan kadın, genç işsiz ve engelli olan düşük gelirli girişimciye de kendi üretim tesisini kurması için destek olunacaktır. Ayrıca, proje kapsamında verilecek mantar yetiştiriciliği eğitimleri ile ilçe ve çevresinde mantarcılık konusunda elmacılığa alternatif olarak bir ekonomik gelir kapısı da açılmış olacaktır.' dedi.
BAKA Yönetim Kurulu Isparta, Antalya ve Burdur Valileri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İl Genel Meclisi Üyelerinden oluşuyor. 
Başkan Veli GÖK; 'Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın kuruluşundan bugüne kadar içerisinde oldum. BAKA'nın merkezi Isparta olması ise bizim için ayrıcalık. Ben Sayın BAKA Genel Sekreterimiz Volkan GÜLER ve tüm çalışma arkadaşlarına bize vakit ayırıp meclisimize geldikleri için tekrar teşekkür ediyorum, BAKA'nın çalışma prensibi gerçekten çok farklı gecenin üçünde de arakdaşlarımızı arasak bize dönüyorlar ve almak istediğimiz proje hakkında bilgi veriyorlar. İnşallah başta ilimiz olmak üzere ilçemize güzel yatırımlar kazandırmanın çabası gayreti içerisinde olacağız, sosyal belediyecilik anlayışı ile İstihdamı artırmaya ve girişimciliği geliştirmeye yönelik projemiz kabul edildi, bu proje ile BAKA tarafından 1 Milyon 900 Bin TL.'lik gibi bir kaynak elde edeceğiz, hayata geçecek bu projemiz ile mantar tesislerimizde toplamda 100 kişiye iş istihdamı sağlayacağız. Ekonomik durumları iyi olmayan ve üretim yapmak isteyen 30 aileye ise ranza desteği sağlayarak teşvik edeceğiz. Bu projemiz ilçemize şimdiden hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı. 
Başkan Veli GÖK; İlçemize kazandırılacak Mantar Üretim Merkezi için desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a, Isparta Milletvekillerimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç'e, Recep Özel'e, Mehmet Uğur Gökgöz'e, Isparta Valimiz Sayın Ömer Seymenoğlu'na, Eğirdir Kaymakamımız Sayın Adem Çelik'e, BAKA Genel Sekreteri Sayın Volkan Güler ve ekibine, Projenin hazırlanmasında ve sunumunda büyük emekleri olan Belediyemiz teknik ekibine çok teşekkür ediyorum, dedi. 


Eğirdir Belediye Meclisi 2021 Şubat ayı görüşmeleri gündemdeki maddelerin görüşülmesi ile devam etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı