BAKA’DAN FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ


Gündem 17.03.2022 14:15:00 0
BAKA’DAN FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ve Burdur’daki ‘Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik ‘İmalat Sanayinde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Destek Programı: Faizsiz Kredi Desteği’ başlattı.

KOBİ’lere 200 bin TL ile 1 milyon TL arasında faizsiz kredi desteği sağlanacak ve Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan program için ayrılan toplam bütçe 30 milyon TL, son başvuru tarihi de 10 Nisan 2022 olarak belirlendi.

Isparta, Antalya ve Burdur’un sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda sürdüren BAKA, KOBİ’ler için faizsiz kredi destek programı hazırladı. ‘İmalat Sanayinde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Destek Programı’; Isparta, Burdur ve Antalya’yı içeren TR61 Düzey 2 Bölgesi’nde imalat sanayi işletmelerinin rekabet edebilirliği ile yenilikçilik potansiyelinin sürdürülebilir şekilde güçlendirilmesini amaçlıyor.

KOBİLER TOPLANTIYA KATILDI

Programda öncelikler; “İşletmelerin imalat, tasarım, test, pazarlama kapasite ve yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamak” ve “İşletmelerin ihracat ve ithal ikame üretim kapasite ve yeteneklerini artırmak” olarak belirlendi. BAKA’nın KOBİ’lere yönelik Faizsiz Kredi Desteği programı hakkında Isparta, Burdur ve Antalya’da KOBİ’ler ile ilgili kamu ve özel kurum kuruluş ile STK’ların yöneticilerinin katıldığı bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.


HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Havsa’da göçmen kaçakçılarına operasyon! Havsa’da göçmen kaçakçılarına operasyon!
BUYAZ Şiir Onur Ödülü Ayten Mutlu’ya verildi BUYAZ Şiir Onur Ödülü Ayten Mutlu’ya verildi
Kocaeli'de korsan servis denetimi Kocaeli'de korsan servis denetimi
Marmarabirlik son dilim ödemeleri yapacak Marmarabirlik son dilim ödemeleri yapacak