BAKAN’IN ISPARTA PROGRAMINA EĞİRDİR DAMGA VURDU!...


Siyaset 26.10.2019 00:30:00 0
BAKAN’IN ISPARTA PROGRAMINA EĞİRDİR DAMGA VURDU!...

EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK, ULAŞTIRMA ve ALTYAPI BAKANI CAHİT TURHAN’A DOSYAYI VERDİ.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Göller Ekspresi'nin ilk Isparta-İzmir seferine uğurlanması törenine katılmak ve bir dizi temasta bulunmak üzere Isparta’ya geldi. Bakan Turhan, Isparta Havalimanı'nda Vali Ömer Seymenoğlu ve il protokolü tarafından karşılandı. Ardından Bakan Turhan, Gülpetek Sanayi Sitesi civarında Göller Ekspresi'nin Isparta-İzmir seferini yapacak olan trene binerek Isparta Garı’na geldi. Gar girişinde asker selamı ile Isparta’lıları selamlayan Bakan Turhan güllerle karşılandı. Isparta Garı’nda düzenlenen törene Isparta milletvekilleri; TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ile Mehmet Uğur Gökgöz  ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.


EĞİRDİR TAM KADRO PROGRAMDAYDI


Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan SAVRAN, İl Genel Meclisi Üyeleri Sezgin ÖZDOĞANCI, Süleyman SARPDAĞ, Eyyüp DOĞAN, Belediye Meclisi Üyeleri yanı sıra AK Parti İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile çok sayıda partili programa katıldı.

 

Törende, mehter takımı gösterisinin ardından konuşan Bakan Turhan, Isparta'nın güzelliklerini milletle ve dünyayla buluşturmak, şehrin marka değerini artırmak, kentte yaşayan insanın refahını, mutluluğunu ve hayat standartlarını yükseltmek için hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi. Bu amaçla seferlerine başlayacak Göller Ekspresi'ni uğurlamak için bir araya gelindiğini aktaran Bakan Turhan, hattın ilk olarak 1996'da hizmete başladığını, o tarihlerde bu hattı yaşatacak ne yeterli altyapı ne de vizyon olduğunu dile getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan, Göller Ekspresi'nin yeniden başlayan Isparta-İzmir seferine ilişkin "Artık Göller Ekspresi konforlu ve güvenli altyapısıyla hizmet vermeye devam edecek. Bu ekspres Akdeniz ile Ege arasındaki yolculukların vazgeçilmezi olacak." dedi.

 


Bakan Turhan, Göller Ekspresi'ni kullanacakların aradaki farkı görerek demir yolu ulaşımında nereden nereye gelindiğini fark edeceklerini belirterek, "Artık Göller Ekspresi konforlu ve güvenli altyapısıyla hizmet vermeye devam edecek. Bu ekspres Akdeniz ile Ege arasındaki yolculukların vazgeçilmezi olacak. Kimse İzmir'e, Denizli'ye, Burdur'a, Aydın'a giderken otobüs bileti bulamadığı için endişelenmeyecek. Heyecan verici bu hizmetin Göller Ekspresi'nin başta Isparta'ya ve Ispartalı hemşehrilerimiz olmak üzere bölgemizde bu hizmetten faydalanacak olanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.


Programın ardından Isparta Belediyesi ve Ak Parti İl Teşkilatını ziyaret eden Bakan TURHAN’a Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK hazırladığı dosyayı verdi. Bakan TURHAN dosyayı alarak gereğinin yapılması talimatını verdi.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise
Daha öncede Bakan Murat KURUM’a dosya sunan Belediye Başkanı Veli GÖK Eğirdir’e başta Millet Bahçesi, Göl dip Temizliği ve TOKİ Projelerini onaylatmıştı.

BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK’ÜN SUNDUĞU DOSYADA NELER VAR?
DEVLET DEMİRYOLLARI EĞİRDİR GARI;


‘DDY Eğirdir Garı Restorasyon ve Revizyon Projesiyle Isparta-Eğirdir arası DDY Tren yolu revizyon projesi yapılmış olup, yolcu nakliyeciliği, yük nakliyeciliği ve turizm açısından ilçemiz için önem arz etmektedir.


EĞİRDİR – EĞİRDİR DEREBOĞAZI YOLU;


Eğirdir – Dereboğazı bağlantı yolu genişletme çalışmaları için bir bölüm istimlak işlemleri tamamlanmış olup, yatırım programına alınması.


EĞİRDİR LİMANI ve BALIKÇI BARINAĞI;


Yıllar öncesinde yapılmış olan Eğirdir Limanı artık günümüz ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Gölümüzde Su Ürünleri avcılığı faaliyeti gösteren balıkçılarımızın kullandığı balıkçı barınağımız ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmiştir. Eğirdir limanı ve balıkçı barınağının yenilenmesine ihtiyaç vardır.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, takım elbise ve açık hava


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı  Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı 
New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!