Bakan Akar: "Azerbaycan ile Gürcistan ilişkilerimiz örnek olmalı"

Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı’nın sekizincisi Telavi’de gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sorunların diyalogla çözülebileceğine inandıklarını söyledi.


Gündem 5.10.2021 17:30:00 0
Bakan Akar:

ANKARA (İGFA) - Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı’nın sonunda Bakanlar tarafından “Üçlü Görüşme Sonuç Bildirgesi” imzalandı.

Basın toplantısında konuşan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Toplantının önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum” dedi. 'Değerli kardeşim' diye hitap ettiği Gürcistan Savunma Bakanı Burchuladze’nin ev sahipliğinde önemli bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Akar, “Kafkasya’nın önemli ülkesi Gürcistan’da yaptığımız toplantının ülkelerimiz ve silahlı kuvvetlerimiz için önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum. Savunma ve güvenlik başta olmak üzere tüm ilişkilerimizi toplantılar sırasında gerek mevcut şekliyle gerekse neler yapılabileceği bakımından değerlendirme fırsatı bulduk.  Ayrıca Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye başta olmak üzere geniş bir perspektifle olaylara bakarak bölgenin barışı, istikrarı ve geleceği konusunda neler icra edilebileceğini değerlendirdik" dedi.

Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan’ın savunma alanında müşterek iş birliğinin esas ve ilkelerini belirleyen “Savunma Alanında İş Birliği Mutabakat Muhtırası”nın geçen sene imzalandığını hatırlatan Bakan Akar,  özellikle savunma ve güvenlik alanında çok önemli mesafeler katetmiş bulunduklarını belirterek, "Bu çerçevede Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında her geçen gün derinleşmekte olan ve kapsamı genişleyen ilişkilerimizin başta savunma ve güvenlik olmak üzere her alanda çok daha ileri seviyelere geleceğini de bugün yaptığımız toplantılarda müşahede ettik. Üç ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bunun bölgedeki diğer ülkeler için de örnek olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda toplantıya katılan “Değerli Kardeşim” diye hitap ettiği Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov’a da teşekkür eden Bakan Akar, dost ve kardeş Azerbaycan halkına selamlarını sundu.


Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar