Bakan Akardan Suriye çıkışı: "Gereken yapılacaktır"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriyenin kuzeyinden gerçekleştirilen terör örgütü PKK/YPG saldırılarına ilişkin, "Gereken ne varsa, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacaktır" dedi.


Gündem 14.10.2021 12:00:00 0
Bakan Akardan Suriye çıkışı:

ANKARA (İGFA) - Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi, MSÜ’nün idari ve askerî yönetim kadrosuyla askerî ve akademik eğitim ve öğretim faaliyetlerine yönelik değerlendirme toplantısı yaptı.
 
Toplantıda konuşan Bakan Akar, dünyada ve bölgede savunma ve güvenlik konuları başta olmak üzere ciddi gelişme ve değişimlerin yaşandığını belirtti. Bunları yakından takip ederek her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin uluslararası ortamda bir özne haline geldiğini belirtti.

uriye’nin kuzeyine ilişkin ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatları hatırlatan Bakan Akar, şunları söyledi:
 
“Türkiye olarak biz mutabakatlarda üzerimize düşen ne varsa bunları ciddiye alıyor ve dikkatle uyguluyoruz. Oradaki sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Aynı şekilde Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta iyi komşuluk ilişkileri içinde, uluslararası hukuk çerçevesinde bize düşen ne varsa bunları yapıyoruz. Biz barıştan, diyalogdan, konuşma, görüşmeden yanayız. Diğer taraftan da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Bu konuda azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz.”
 
Doğu Akdeniz’de son dönemdeki gelişmelere de değinen Bakan Akar, Avrupa’daki bazı ülkeler boyunu ve gücünü aşan bir şekilde Doğu Akdeniz’de rol kapmaya çalıştığını ifade ederek, "Bu işler onları aşar. Bunlarla bir yere varılamayacağını bilmeleri lazım. NATO bir savunma örgütü. Burada müttefikler varken bunun içindekilerin ayrıca ittifaklar yapması hem AB’nin savunma gücünü hem de NATO’yu bölecek. Bunu görüyorlar. Fakat bazı ülkeler egolarından veyahut başındakilerin siyasi ihtirasları nedeniyle bunlara dikkat etmiyor, hem NATO hem AB’ye zarar veriyor hem de tüm Avrupa’nın güvenliğini tehlikeye atıyorlar" dedi.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Bakan Akar, “Aldığımız raporlarla anlık takip ediyoruz. Hak ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi, yeri ve zamanı geldiğinde, aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir şekilde ‘taviz, mücadeleden vazgeçmek’ gibi bir şey asla söz konusu değil. Asil milletimizin hakkını, hukukunun her bir zerresini korumak bizim boynumuzun borcu. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular