Bakan Gül: "Kavala çağrısı had ve hudut bilmezliktir"


Gündem 19.10.2021 02:30:00 0
Bakan Gül:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABDnin Türkiye Büyükelçiliğince yapılan ortak Kavala çağrısına ilişkin Hukukun üstünlüğüne gölge düşüren şey de bu had ve hudut bilmezliktir" dedi.

ANKARA (İGFA) - ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD dahil olmak üzere 10 ülkenin bugün duruşması yapılan Osman Kavala için ortak çağrısını yayınladı.

4 yıldır tutuklu olan Kavala'nın tahliyesinin yapılması için Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri Türkiye'ye çağrıda bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, olaya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla olayı "Hadsizlik" olarak nitelendirdi. Bakan Gül, paylaşımında, "Diplomatlar, kabul edildikleri devletin hukukuna saygıyla mükelleftir. Anayasamıza göre mahkemelerimize tavsiye ve telkinde bulunmak hiçbir büyükelçinin haddi değildir. Hukukun üstünlüğüne gölge düşüren şey de bu had ve hudut bilmezliktir" ifadelerini kullandı.

10 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİLERİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Öte yandan ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara'daki büyükelçileri, Osman Kavala'ya ilişkin açıklamaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı öğrenildi.

 

https://twitter.com/abdulhamitgul/status/1450194120832659460
Antalya'da istihbaratçı yalanıyla 3,5 milyonluk vurgun! Antalya’da kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılara polis darbesi vuruldu. Bir vatandaşı yaklaşık 3 milyon 500 bin lira nakit para ve ziynet eşyasıyla dolandıran 3 şüpheli, düzenlenen o
TÜİK Verileri Dikkat Çekti: Isparta, Antalya ve Burdur Yaşam Maliyetinde Zirveye Yaklaştı TÜİK’in açıkladığı son fiyat düzeyi verileri, Akdeniz’in iç ve sahil hattında yer alan Isparta, Antalya ve Burdur’u Türkiye’nin en pahalı şehirleri arasına taşıdı.
Antalya’da İlginç Talep: Düğünlerde Para Saçılmasın Antalya’da bir vatandaş, Türk lirasının zarar gördüğü gerekçesiyle düğünlerde para saçılması ve iğneyle para takılmasının yasaklanmasını istedi.
Başkan Başdeğirmen: “Isparta Belediyesi Türkiye’ye örnek bir belediyedir” Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, Muhasebe Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Hukuk
Kaş Bezirgan’da Doğa Çöplüğe Döndü: Mahalleli Tepkili Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan Mahallesi’nde doğanın ortasına dökülen inşaat atıkları ve evsel çöpler, çevre kirliliğini alarm verici boyuta taşıdı. Mahalle sakinleri acil temizlik ve caydırıcı ceza istiyor.