BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: “Burdur’a daha konforlu, daha güvenli ve kısa sürede ulaşılsın diye büyük projeleri hayata geçirdik”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Ağlasun İlçe yolu temel atma törenine katılmak için Burdur’a açılışa geldi.


Siyaset 30.04.2022 02:41:00 0
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: “Burdur’a daha konforlu, daha güvenli ve kısa sürede ulaşılsın diye büyük projeleri hayata geçirdik”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Ağlasun İlçe yolu temel atma törenine katılmak için Burdur’a açılışa geldi.

Programı kapsamında Burdur’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pazar Camiinde vatandaşlar ile kıldığı Cuma Namazı sonrası Burdur Valiliğine ziyarette bulundu. 

Valilik girişinde düzenlenen karşılamanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Valilik Şeref Defterini imzaladı ve sonrasında Burdur Valisi Ali Arslantaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyareti dolayısıyla şükranlarını arz eden Vali Arslantaş, Bakan Karaismailoğlu’na Burdur ile ilgili brifing sundu.

Valilik ziyareti öncesi Arasta esnafına ve sonrasında Gazi Caddesi esnafına ziyarette bulunan Bakan Karaismailoğlu, programının devamında AK Parti İl Başkanlığı ve MHP İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ağlasun ilçemizin ulaşım standartlarını yükseltecek Antalya-Burdur Ayrımı-Taşkapı-Ağlasun Yolu’nun yapım çalışmalarını bugün başlatacağız. Sathi kaplamalı hizmet veren yolun üstyapısını bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak yenileyeceğiz. 19 km uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardındaki projede ayrıca, 2 hemzemin kavşak, 40 menfez, 6 istinat duvarı, 3 derivasyon kanalı inşa edeceğiz. Projenin tamamlanmasıyla; zamandan 8,2 milyon TL, akaryakıttan 2 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 10,1 milyon TL tasarruf edecek, karbon emisyon miktarını 388 ton azaltacağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun açıklamalarından pasajlar şöyle;

“Ülkemizi; Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar arasında ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora dönüştürdük”

“Kıymetli Burdurlu Hemşerilerim, Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un manevi hamiliğini ve Kuvayımillîye ruhunu bağrında taşıyan, efelerin ve yörüklerin memleketi Burdur’da sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Değerli Dava Arkadaşlarım, Dünyada ve bölgemizde önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Savaşlar… Küresel ticaret savaşları…Uluslararası kurallar emperyal güçlerin baskıları… İşte böyle bir dönemde Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde küresel oyunlarla ve içerideki piyonları ile mücadele ediyoruz. Gayemiz; ülkemizin istiklâli ve istikbali, milletimizin refahı, bölgemizin huzuru ve istikrarıdır. Diğer yandan daha fazla üretmenin, kalkınmanın mücadelesini veriyoruz. Değerli Dava Arkadaşlarım, Projelerimizi gerçekleştirirken insanımızı odağımıza alıyor, bütün planlarımızı milletimizin refahını artırmak hedefiyle oluşturuyoruz. Kamu yatırımlarını özel sektörün dinamizmiyle harmanlayarak, dünyanın gıptayla izlediği projeleri hayata geçiriyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak son 20 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 337 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Türkiye’nin on yıllardır süren altyapı problemini büyük ölçüde çözdük. Ülkemizi; Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar arasında ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora dönüştürdük. Bakanlık olarak yatırım yaptığımız her 9,5 milyar dolar ile 1 milyon insanımıza iş ve aş imkânı sunduk. Projelerimizle Türkiye’mizi doğu-batı, kuzey-güney ayırt etmeksizin, ülkemizin bütününü kalkındıracak, dünyayı Türkiye’ye bağlayacak yatırımları hayata geçirdik.  

“Burdur’a daha konforlu, daha güvenli ve kısa sürede ulaşılsın diye büyük projeleri hayata geçirdik”

Burdur’da gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi planladığımız her yatırım ülkemiz ve Burdur’daki vatandaşlarımız için büyük önem arz etmektedir. Turkuaz rengi suyu ve beyaz kumları ile adeta cennetten bir köşeyi andıran Salda’yı, Ülkemizin turizme açılan ilk mağarası olma unvanı taşıyan İnsuyu Mağarası’nı Milattan önce 8 bin yıl öncesine dayanan tarihi ile Batı Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden Hacılar Höyüğünü bağrında taşıyan Burdur’a daha konforlu, daha güvenli ve kısa sürede ulaşılsın diye büyük projeleri hayata geçirdik.  2003’te şehrimizde sadece 47 km olan bölünmüş yol uzunluğunu, 219 km daha geliştirerek toplamda 266kilometreye ulaştık. Yollarda sürüş konforu ve güvenliğini artırmakta yardımcı olan BSK kaplama maalesef Burdur’daki hiçbir yolda yoktu. Bizler 388 kilometre BSK kaplama yaptık, siz Burdurlu hemşerilerimi yollarda konfor ve güvenle tanıştırdık. Isparta ile olan 21 kilometrelik uzaklığı Dostluk Yolu ile 14kilometreye düşürmekle kalmadık, iki şehir arasındaki ulaşımın daha güvenli olmasını tesis ettik. Bir diğer komşunuz Antalya’ya ulaşan Kızılkaya-Bozova-Korkuteli yolunu da Korkuetli Çavdır Ayrımı-Fethiye yolunu da yine güvenli, konforlu bir biçimde sizlerin hizmetine sunduk.

“Projenin tamamlanmasıyla; zamandan 8,2 milyon TL, akaryakıttan 2 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 10,1 milyon TL tasarruf edecek, karbon emisyon miktarını 388 ton azaltacağız”

Sevgili Dava Arkadaşlarım, Elbette bunlarla yetinmeyecek, yolumuza devam edeceğiz. Doğal ve tarihi güzellikleri ile öne çıkan Ağlasun ilçemizin ulaşım standartlarını yükseltecek Antalya-Burdur Ayrımı-Taşkapı-Ağlasun Yolu’nun yapım çalışmalarını bugün başlatacağız. Sathi kaplamalı hizmet veren yolun üstyapısını bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak yenileyeceğiz. 19 km uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardındaki projede ayrıca, 2 hemzemin kavşak, 40 menfez, 6 istinat duvarı, 3 derivasyon kanalı inşa edeceğiz. Projenin tamamlanmasıyla; zamandan 8,2 milyon TL, akaryakıttan 2 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 10,1 milyon TL tasarruf edecek, karbon emisyon miktarını 388 ton azaltacağız. Yolun yatay ve düşey standartlarını yükselterek görüş mesafesi artıracağız, Ağlasun ilçesi, Taşkapı, Cine ve Yeşilbaşköy beldeleri başta olmak üzere bölgedeki yerleşimlere çok daha güvenli ulaşım imkânı tesis edeceğiz.

“Yaptığımız bu güvenli, konforlu yollar sayesinde trafik kazalarında %80’e varan azalmalar oldu”

Kıymetli Arkadaşlar, Değerli Dava Arkadaşlarım, Bize milletimiz bir sorumluluk verdi, biz de bu sorumluluğun hakkını teslim ediyoruz. Bu ülkeyi geleceğe taşıyacak; O geleceği de milletimize sunduğumuz hizmetlerle, dev eserlerle aydınlatacağız. Türkiye’nin tüm şehirlerini birbirine bağlamakla yetinmeyecek; Dünyayı Türkiye’ye bağlayacağız. Biz, yollarımızı, geçtikleri ve ulaştıkları yerlerdeki hayatı canlandıran ‘akarsular’ gibi görüyoruz. ‘Yol’un medeniyet olduğuna inanan kadrolar olarak, milletimize hizmet hedefine doğru tam yol ilerliyoruz. Türkiye’nin her tarafında doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde fark etmiyor. Yani Çanakkale Köprüsü’nden Hakkari’deki Yüksekova tüneline kadar çok hummalı bir çalışma var. 700 bin tane çalışma arkadaşımızla ülkemizin geleceği, güçlü Türkiye için el birliğiyle çalışmaktayız. 28 bin 600 kilometreye çıkarmış olduğumuz yollarla birlikte yakıttan, zamandan tasarruf ediyoruz. Yakıttan yılda 1 milyar litre bu yatırımlar sayesinde tasarruf sağladık. 7 milyar saat zaman tasarrufu sağladık. Zamanın değerini bazen anlayamıyoruz ama hakikaten ömür geçiyor. Yaptığımız bu güvenli, konforlu yollar sayesinde trafik kazalarında %80’e varan azalmalar oldu. Bu yüzde %80’e varan azalmanın karşılığı her yıl 10 bin tane can kurtarıyoruz. Bu projeleri yapmaya devam edeceğiz. Ülkemiz büyüyor, gelişiyor, üretim artıyor, istihdam artıyor, turizm, tarım artıyor bu doğrultu da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Son 20 yılda toplam 172 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bununla birlikte üretime 1 trilyon dolarlık katkımız oldu. Milli gelire 500 milyar dolar katkımız oldu. Bundan sonra da 2053 yılına kadar bütün planlamalarımızı yaptık. Büyük, güçlü Türkiye, dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisine sahip ülkelerinden birisi olacak Türkiye için de önümüzdeki 30 yıl içinde 198 milyar dolarlık yatırım planımızı da hazırladık. Bundan sonra da artık bunları yapacağız. Bu düşüncelerle harekette birliğimizin kaim ve daim olması temennisiyle sözlerimi noktalıyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. İçinde bulunduğumuz bu kutlu ayın tekrardan memleketimize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Sağ olun, var olun; sağlıcakla kalın.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, AK Parti Burdur İl Başkanlığı ziyaretinin ardından MHP Burdur İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte, Bakan Karaismailoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

“Ülkemiz artık bütün dünyada sözü geçen bir ülke oldu”

Burada da basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, “Ülkemizde koronavirüsün, pandeminin etkileri artık yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. İnşallah üretimdeki, ihracattaki artışlar vatandaşımızın hayatına da en kısa zaman da yansıyacak. Dünyadaki savaşların, Kovid-19 salgın süreci, pandemi derken bütün sistemler kilitlendi. Adeta hayat durdu ama bizim ülkemiz bu son 2 yıllık pandemi sürecinden bile güçlenerek çıktı. O yüzden bu ihracat rakamlarının bu kadar artması, bu büyüme rekorlarını kırmamız hep bu büyük, güçlü Türkiye’nin ve vatanına, milletine sahip çıkan bu milletin azmi ve siz değerli ekibimiz sayesinde oluyor. İnşallah bizde bunları vatandaşlarımıza anlatıp, Cumhur İttifakı olarak 2023 seçimlerini güçlü bir şekilde atlattıktan sonra artık dünyanın gelişmiş en iyi 10 ekonomisine sahip Türkiye’nin önünde hiç kimse duramayacak. Şu dönemde bile Rusya, Ukrayna savaşında bile Türkiye’den bir çözüm bekliyorlar. O yüzden hakikaten ülkemiz bütün dünyada artık sözü geçen bir ülke oldu.” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, MHP İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Ağlasun İlçe Yolu Temel Atma törenine katıldı.

-Muhammet Fatih Başcı


Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret
“Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız” “Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız”
Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti
Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ