Bakan Kurumdan Açelya açıklaması: "TOKİ eliyle kentsel dönüşüm yapılacak"

Ankaranın Çankaya ilçesinde temeli kayan Açelya Apartmanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 11 binadaki 155 bağımsız bölümün olduğu alanda kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını açıkladı.


Gündem 11.04.2021 14:00:00 0
Bakan Kurumdan Açelya açıklaması:
ANKARA (İGFA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankaranın Çankaya ilçesi İleri Mahallesinde yapılan kontrolsüz kazıda istinat duvarının yıkılması sebebiyle boşaltılan binaların bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kurum, çalışmalar kapsamında riskli tespit edilen Açelya Apartmanı ve etrafından binalarda da yaşayan 900 vatandaşın misafirhanelerde ağırladıklarını, oluşturulan Kriz Masası ile tüm ihtiyaçlarının giderildiğini bildirdi.
Kontrollü olarak yıkımı gerçekleştirilen Açelya Apartmanı ile birlikte 11 binadaki 155 bağımsız bölümün olduğu bu alanda TOKİ eliyle kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını duyuran Bakan Kurum, "Ankaralı hemşehrilerimizin hiçbir mağduriyet yaşamaması için eşya taşıma işlemini de en kısa sürede tamamlayacak, bu süreçte hemşehrilerimize taşınma, kira ve eşya yardımı başta olmak üzere gerekli tüm desteği sağlayacağız. Devlet olarak her daim vatandaşımızın yanındayız" mesajını verdi.

Bursa İnegöl'deki yangın kontrol altında Bursa İnegöl'deki yangın kontrol altında
Konya'da KOSKİCBS ile akıllı altyapı güçleniyor Konya'da KOSKİCBS ile akıllı altyapı güçleniyor
Bursa Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama Bursa Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama
İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması
Düzce Konuralp Antik Kent sporcuları ağırladı Düzce Konuralp Antik Kent sporcuları ağırladı