Bakan Özer açıkladı: Okullar değil sınıflar kapanacak!

CNN Türk canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Vakalar artarsa okullar kapatılır mı?" sorusunu cevapladı.


Eğitim 1.10.2021 00:24:00 0
Bakan Özer açıkladı: Okullar değil sınıflar kapanacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özer, "Vakalar artarsa okullar kapatılır mı?" sorusuna, "Geliştirdiğimiz sistem, okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor." ifadeleri ile cevap verdi.

'En güvenli yer okullarımız'
"Süreci sınıf bazlı yöneteceğiz." diyen Mahmut Özer, "Kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti. ABD'de şuan okulların %2'si kapalı. Aslında çok daha yüksek oran bekleniyordu fakat düşük oran gerçekleşti. Şu an ülkemizde en güvenli yer okullarımız. Bu kadar denetimin olduğu başka bir yer yok." ifadelerini kullandı.

Okulların değil, sınıfların kapatıldığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Toplumda vakalar arttığı zaman bizim kapanan sınıflarımız da artıyor tabi. Bulaşın okuldan kaynaklandığı ile ilgili bir veri yok. Virüs okulu seçmiyor. Önemli olan kurallara uymak. Türkiye'de kapanan sınıf oranları düşük. Toplumdaki artan vaka sayıları gecikmeli olarak yansıyor tabloya. Bu oran gittikçe düşüyor." diye konuştu.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor