Bakan Özer: Bütçenin yüzde 15,7si MEBin


Gündem 10.03.2022 20:30:00 0
Bakan Özer: Bütçenin yüzde 15,7si MEBin

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bütçeden eğitime ayrılan payın büyüklüğüne ilişkin, eğitimde bu yıl da bütçenin yüzde 15,7sinin MEBe ayrıldığını söyledi.

TRABZON (İGFA) - Trabzonda Çukurçayır Hami Yıldırım İlkokulunun açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kürsüye söz almak için geldiği sırada öğrencilerin "Mahmut Hoca" şeklinde slogan atması üzerine teşekkür etti.

Trabzonda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Özer, master ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesinde yaptığını, Trabzonun kendi hayat hikayesi içerisinde önemli yer teşkil ettiğini söyledi. Özer, memleketi Tokat haricinde iki şehre vefa borcu olduğunu belirterek "Birisi Zonguldak, 16 yılımı geçirdiğim, rektörlük yaptığım. Diğeri de Trabzon. Onun için önce Zonguldakta bulundum, şimdi de sizlerle birlikteyiz" dedi.

Eğitime bütçeden en büyük payı ayıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde önemli dönüşümlerin yaşandığını kaydeden Bakan Özer, "Eğitimde bu yıl da bütçenin yüzde 15,7si Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldı. Her zaman eğitime, en kriz anlarında bile eğitime en büyük bütçeler ayrıldı. Çünkü ülkemizin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesi, beşeri sermayesidir. Beşeri sermayeyi şekillendiren de eğitimdir. Biz ne kadar güçlü bir eğitim sistemine sahip olabilirsek Türkiye o kadar güçlü olur. İnşallah bundan sonraki yatırımlarımızda da artık erişim problemini çözdükten sonra eğitimin kalitesini bölge, il, ilçe farkı gözetmeden aynı seviyeye çıkarmak için, beşeri sermayemizin niteliğini artırabilmek için Milli Eğitim Bakanlığının tüm imkanlarını seferber edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Özer, konuşmasının ardından ilkokulu yaptıran Hami Yıldırıma teşekkür belgesini sundu, okulun açılış kurdelesini kesti. Açılış sonrasında okul kütüphanesini ziyaret eden Bakan Özer, öğrencilerle bir araya geldi.

 


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı