Bakan Özer: Yüz yüze eğitim artık tercih olmaktan çıktı


Eğitim 3.09.2021 16:10:00 0
Bakan Özer: Yüz yüze eğitim artık tercih olmaktan çıktı

Bilim Kurulu toplantısı son erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sonra açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, "Yüz yüze eğitime geçilmesi artık bir tercih olmaktan çıkmış, artık zorunluluk haline gelmiştir" dedi.

Bilim Kurul Toplanıtsı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sonra bir açıklamada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi.

Bakan Özer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Öncelikle okullarımızı 5 gün yüz yüze eğitime açmada sürekli bize rehberlik eden Sağlık Bakanlığımıza ve Bilim Kurulu üyelerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Korona salgını dünyanı etkisi altına aldığından bu yana tüm alanları olumsuz etkiledi. Bizler de öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin salgından en az düzeyde etkilenmeleri için Sağlık Bakanlığımız ile birlikte çalıştık.

DSÖ ve UNİCEF gibi kuruluşlar eğitimin kesintisiz olarak yüz yüze devam etmesinin hayatı önem taşıdığını ifade ediyorlar. Yüz yüze eğitime geçilmesi artık bir tercih olmaktan çıkmış, artık zorunluluk haline gelmiştir.

"ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİ 81 İLE GÖNDERDİK"
Yüz yüze eğitim için gerekli adımları Sağlık Bakanlığı ile attık. Koronavirüs salgınında alınması gereken önlemleri 81 ile gönderdik. Okullarımızda ihtiyaç duyulan dezenfektan temizlik malzemelerini tüm okullarımıza gönderdik.

2021-2022 öğretim yılında hazırlık döneminde okullarımızın bu sürece hazırlanması için 650 milyon TL'yi okullarımıza gönderdik. Maskeden dezenfektana kadar her türlü hazırlığı yapmış bulunuyoruz. 58 bin okulumuz için 113 bin temizlik personelini görevlendirilmesini tamamlamış bulunuyoruz.

"MİNİK ÖĞRENCİLER 1 EYLÜL'DE EĞİTİME BAŞLADI"
Eğitim öğretim 6 Eylül'de başlıyor ama uyum haftası dün 1 Eylül'de başladı. Minik öğrencilerimiz okula başladı. Okul öğrencisi ve 1. sınıflar 2 gündür okula gidiyorlar. 2 günlük süreç sorunsuz bir şekilde başladı. Yavrularımızın gözlerindeki mutluluk, öğretmenlerin öğrencileriyle buluşma hazzı her fedakarlığa değerdi.

6 Eylül itibariyle de nihayet haftada 5 gün okullarımızı evlatlarımıza açıyoruz. Bir daha hiç kapanmaması için sadece bizlere sorumluluk düşmüyor aynı zamanda tüm velilerimize, servis şoföründen kantin çalışanlarına öğretmenlerimize kadar tüm paydaşlara düşüyor.

"KURALLARA UYALIM Kİ OKULLARIMIZ BİR DAHA KAPANMASIN"
Bu nedenle okullarımızın bir daha kapanmaması için tüm velilerimiz öğretmenlerimiz ve personelimize çağrı yapmak isterim. Lütfen belirlediğimiz kurallar harfiyen uyalım. Bu kurallara uyalım ki okullarımız bir daha kapanmasın. Süreç tüm paydaşları ilgilendiren bir süreçtir. Yine bu süreçte İçişleri Bakanlığımızdan çok destek gördük. Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır."

"BÜYÜK FEDAKARLIK ÜSTLENDİLER"
Bakan Özer, PCR testi olmama konusunda sıkıntı çıkaran bir öğretmenle karşılaşmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

Öğretmenlerimizin hem aşı olmayıp, hem PCR testi olmayacaklarına inanmıyorum. Öğretmenler büyük fedakarlık üstlendi. Böyle bir kitlenin aşı olmadığı halde PCR olmadan okul ortamına geleceklerini düşünmüyorum.

"SIKINTILI BİR DURUM BİZE ULAŞMADI"
Öğretmenlerimiz çok daha fazla öğrencileriyle buluşmayı arzuluyorlar. Ben o süreçte sorun olacağını düşünmüyorum. Şu anda 2,5 milyon öğrenci, 160 bin de öğretmenimiz sahada. PCR testleriyle ilgili sıkıntı yaratılan bir durum da bize ulaşmadı. Herkesin buna uyacağını düşünüyoruz. Bunlarla ilgili bir tereddüdümüz yok.


Mert Demir konserinde yeni rekor Mert Demir konserinde yeni rekor
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
Kocaeli İzmit'te İZGİM kadın girişimcileri destekliyor Kocaeli İzmit'te İZGİM kadın girişimcileri destekliyor
Muratpaşa’da yılsonu konserleri Muratpaşa’da yılsonu konserleri
Lvbel C5 ilklere imza atmaya devam ediyor Lvbel C5 ilklere imza atmaya devam ediyor