Bakan Soylu: "Savunma sanayisi milli gücümüzdür"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde firma standlarını ziyaret ettikten sonra savunma sanayi ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Gündem 5.10.2021 18:30:00 0
Bakan Soylu:

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı himayelerinde Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’nın destekleriyle Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği - MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından hayata geçirilen 3. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi Hacettepe Beytepe Kongre Merkezi’nde başladı.

Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, savunma sanayisine seslendi. Savunma sanayisinin milli güç olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Savunma sanayi alanındaki firmalarımızın, bizim kuruluşlarımızla entegre bir şekilde çalışması bizim en büyük beklentimiz. Yerli ve milli üreticiler konusunda pozitif ayrımcılık yaptığımızı da belirtmek istiyorum. Savunma sanayi alanındaki firmalarımız işlerini ne kadar iyi yaparsa, memleketimizin dışa bağımlılığı azalır, ihracatımız artar, milletimizin özgüveni yükselir” dedi.

 


KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...
Isparta’da yeni müftü görevine başladı Cumhurbaşkanlığı kararıyla Isparta’ya yeni müftü atandı. Çorum Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta müftüsü oldu. Müftü Biçer bu gün görevine başladı. Isp...
Şarkikaraağaç bu kışı doğalgazla geçirecek Isparta’nın merkeze en uzak ilçelerinden birisi olan Şarkikaraağaç ilçemizde doğalgaz hattı döşeme çalışmaları bütün hızı ile devam ediyor.