Bakan Varank: "Elektrikli araçların kalbi olan bataryalar Gemlikte üretilecek"


Gündem 3.11.2021 15:30:00 0
Bakan Varank:

Dünya devi Farasis, pil için Bursanın Gemlik ilçesine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2,5 milyar liralık yatırımın tamamlandığı TOGG ile birlikte elektrikli araçların kalbi olan bataryaların da Gemlikte üretileceğini kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin sunumunda, küresel salgının 2021'de ülke ekonomileri üzerinde ciddi baskılar oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, elektrikli araçların kalbi olan bataryaların, Türkiye'de üretilmesi konusunda da ciddi ilerleme kaydettiklerini belirterek, bugüne kadar 2,5 milyar liralık yatırımın tamamlandığı Bursa'nın Gemlik ilçesinde üretilecek TOGG ile dünya devi FARASİS de 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacağını söyledi.

İl il ilçe ilçe şarj istasyonlarını belirlediklerini belirten Bakan Varank, "Hız ve kaliteyi arttırdık. İşletmeleri dijital dönüşümlerini oluşturacak sanayi de kalkınmada kararlı adımlar atma noktasına geldik" dedi.

Küresel enflasyon yükselirken, emtia ve enerji fiyatlarının artmaya devam ettiğine dikkati çeken Bakan Varank, tedarik zincirlerinde ciddi darboğaza, küresel borçlulukta ise yeni rekorlara şahitlik edildiğini anımsattı. Geçen yıl yüzde 6,8 küçülen Euro bölgesinin bu yıl da büyük sorunlarla boğuştuğunu belirten Bakan Varank, TSE'nin Ankara'daki kalite kampüsünün tamamlanmasıyla dışa bağımlı olunan yerli ve milli faaliyetleri daha rahatlıkla gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OQlDxVRXs8U?start=390


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı