Bakan Yanık: “5 ilde yangınzedelere 21 milyon lira kaynak aktarımı yapıldı”


Gündem 2.08.2021 10:30:00 0
Bakan Yanık: “5 ilde yangınzedelere 21 milyon lira kaynak aktarımı yapıldı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yangında hasar gören 5 ile kaynak aktarımı yaptıklarını belirterek, "Sosyal Yardımlar fonumuzdan toplam 21 milyon lira yangın sebebiyle kaynak aktarımı yapmış olduk" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana, Kozan Akdam Yangın Koordinasyon Merkezini ziyaret etti. Yetkililerden yangına ilişkin bilgi alan Yanık, açıklamalarda bulundu. Yanık, yaz ve bölgenin bitki örtüsü şartları sebebiyle 5 ayrı ildeki yangınların son günlerde özellikle etkili olduğunu belirterek, üzüntülerini dile getirdi.

Yardımlarla ilgili bilgi veren Bakan Derya Yanık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden hemen AKUT ihtiyaçlarla alakalı kaynak aktarımları yaptıklarını belirterek, "Bu kapsamda, Adanada Aladağa ilk etapta 500 bin lira göndermiştik, ikinci etapta bir milyon lira daha aktarmış olduk, Toplamda 1,5 milyon lira Aladağ için aktardık. Kozan için ilk etapta 3 milyon lira aktarmıştık. Aynı şekilde Osmaniye Kadirli ilçesinde bir milyon, Osmaniye merkez için de bugün talimatını verdik, sanırım pazartesi günü çıkmış olur, burası için de 1 milyon lira kaynak aktarımı yaptık. Diğer illerimizde de Akseki için bir milyon lira, Manavgata öncelikle 4 milyon, sonra 6 milyon lira olmak üzere toplamda 10 milyon lira kaynak aktardık. Mersinde Aydıncık 500 bin ve merkez için 1,5 milyon lira olmak üzere toplam 2 milyon lira aktardık. Muğla çin de 1,5 milyon başlangıç itibarıyla kaynak aktardık. Toplamda, Sosyal Yardım Fonumuzdan 21 milyon lira yangın sebebiyle kaynak aktarımı yapmış olduk" diye konuştu.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı