Bakan Yanık: Sosyal yardımlarla istihdam bağı güçleniyor


Gündem 31.05.2022 18:30:00 0
Bakan Yanık: Sosyal yardımlarla istihdam bağı güçleniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşların işgücü piyasasına kazandırılması için bugüne kadar 2 bin 854 kişiye İşe Yönlendirme Yardımı, bin 621 kişiye de İşe Başlama Yardımı yaptıklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan çalışabilecek durumdaki vatandaşları iş gücü piyasasına kazandırdıklarını söyledi.

Sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların sosyo-ekonomik hayattan kopmamaları için her türlü desteğe hazır olduklarını vurgulayan Bakan Yanık, düzenli olarak sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlarımızın yüzde 77’sini engelli, çocuk ve yaşlıların oluşturduğunu kaydetti.

Düzenli sosyal yardımlardan faydalanan ve çalışabilecek durumda olanları da İŞKUR vasıtasıyla iş gücü piyasasına kazandırmaya çalıştıklarını anlatan Bakan Yanık, bu kapsamda hem kendilerine, hem de işverenlerimize teşvik verdiklerini belirtti.

425 TL İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI

Sosyal yardım faydalanıcılarına yönelik verilen istihdam desteği hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, çalışabilecek durumdaki vatandaşlarımızın üretimden ve istihdamdan kopmalarını istemediklerini belirtti. Bugüne kadar 2 bin 854 vatanda için İşe Yönlendirme, bin 621 vatandaş için de İşe Başlama Yardımı’nda bulunduk”larını ifade eden Bakan Yanık, sosyal yardım alan vatandaşların İŞKUR tarafından işe yönlendirildiğinde, iş görüşmesine gidilmesi ve başvurunun kabul aşamasındaki giderlerinin Bakanlıkça karşıladıklarını kaydetti.

İşe Yönlendirme Yardımı kapsamında ayda 1, yıl içerisinde de en fazla 3 defa destek verdiklerini belirten Yanık, bu kapsamda ise bugüne kadar 420 bin 684 TL tutarında destek verdik”lerini hatırlattı.
 
Sosyal yardım faydalanıcılarının İŞKUR’un yönlendirmesi sonucunda işe yerleştirilmesi halinde de desteklerin sürdüğünü ifade eden Bakan Yanık, "“Aynı yıl içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere 1.668 TL İşe Başlama Yardımı yapıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar 1.3 milyon TL tutarında destek verdik”" dedi.
 
Bakan Yanık, ayrıca işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının işveren tarafından istihdam edilmesi halinde, sigorta priminin işveren payının 1 yıl boyunca Bakanlıkça karşılandığının bilgisini verdi.
 
Öte yandan Bakan Yanık, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşların veya hanelerinde bulunan herhangi birisinin işe yerleşmesi halinde istihdam teşviki olarak 1 yıl boyunca Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları kesilmediğini, böylece geçiş döneminde hanedeki çocuklara desteğin sürdüğünün altını çizdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak