Bankalar 1 Mart itibariyle dijitalden müşteri edinebilecek

Islak imza ve fiziki kimlik doğrulama zorunluluğunun ortadan kalkmasıyla birlikte dakikalar içinde banka müşterisi olmanın yolu açılıyor. 18 yaşını doldurmuş üniversite öğrencileri dahil herkes her yerde kolayca banka müşterisi olabilecek.


Gündem 9.02.2021 11:30:00 0
Bankalar 1 Mart itibariyle dijitalden müşteri edinebilecek

İSTANBUL (İGFA) - COVID-19 salgınıyla ortaya çıkan “sosyal mesafeli” yeni hayat tarzı, finans başta olmak üzere hizmet sektöründeki dijitalleşmeye büyük bir hız kazandırdı. Bankalara ve finansal kurumlara dijitalden müşteri olabilme imkanını sağlayacak “Uzaktan Müşteri Edinimi” uygulaması 1 Mart 2021’de başlıyor.

1 Mart’ta finansal sistemde köklü bir değişimin habercisi sayılabilecek uzaktan müşteri edinme uygulaması ile potansiyel müşteriler arasında ilk defa “Kimlik Tespiti” ve “Sözleşme” yapılması aşamasında artık yüz yüze gelme ihtiyacı ortadan kalkacak, süreç dijital ortamda başlayarak dijital ortamda sonlanabilecek. Evinizden dahi çıkmadan, neredeyseniz oradan bankada hesap açabilecek, hesabınızı farklı şubeye taşıyabileceksiniz. Enqura tarafından geliştirilen, yasal düzenlemelere yüzde yüz uyumlu güvenilir, kolay ve hızlı bir çözüm olan EnVerify, hem kurumlar arasında hem de kurum ile son kullanıcı arasındaki müşteri tanıma ve edinme süreçlerinde kurumlara değer katacak.

Dijital ortamdaki “Uzaktan Müşteri Edinimi” sürecinin bir müşteriyle ekrandan görüntülü konuşmanın çok daha ötesinde olduğunu belirten Enqura Genel Müdürü Metin Karabiber, projesine başladıkları bankaların EnVerify ile mükemmel müşteri deneyimini yaşatmaya hazırlandıklarını kaydederek,  "Mobil bankacılıkta yaşanan inanılmaz büyümeye bu alanda da şahit olacağız, bu konuda tercih edilen şirket olmak bizi gururlandırıyor" dedi.

 


Tartışılan yaz saati uygulaması değişiyor mu? Bakan Bayraktar'dan net cevap 2016 yılında son bulan yaz saati uygulaması her sene olduğu gibi yine tartışılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan herkesin merak ettiği açıklama geldi.
EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU
Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Avcı’dan kritik açıklamalar AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı’nın 7 bölge, 81 il ve 25 ülkede, 52 Televizyon Kanalı ile Ankara’dan ortaklaşa gerçekle
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı