Bartın’da etkinlikli toplu bayramlaşma yasaklandı!


Gündem 11.07.2021 17:30:00 0
Bartın’da etkinlikli toplu bayramlaşma yasaklandı!

Bartın Valiliği, Delta varyantının görülmesi nedeniyle Kurban Bayramında aile ve akraba arasındaki bayramlaşma etkinlikleri dışında yöresel nitelikteki özel etkinliklere yönelik toplu bayramlaşmayı yasakladı.

BARTIN (İGFA)- Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından turizm sezonu ve yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yeni tedbirler alındı.

Kararda geçen yıl tamamen yasak olduğu halde COVID-19 ile mücadelede ve aşılamada gelinen noktaya bağlı olarak, bayramın anlamına uygun şekilde aile ve akrabalar arasında bayramlaşma ve toplu yemek gibi etkinliklerde bu yıl normale dönüldüğünün altı çizildi.

Söz konusu yasağa ilişkin detayları paylaşan Valilik, açıklamasında, "Bu kararda yasaklanan konu, yöremizde bir gelenek halinde uygulanan, aralarında akrabalık ilişkisi olup olmadığına bakılmaksızın, bayram günlerinde köylerin ve mahal-lelerin toplu halde ve karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret etmeleri, dört gün süren bu ziyaretlerde toplu yemek ve güreş gibi çeşitli etkinlikler yapılmasıdır. Ülkemizde Delta Varyantı coronavirus vakalarının görülmesi ve sayısı az da olsa ilimizde ve çevre illerde bu varyanta rastlanması nedeniyle, köy muhtarları da dahil olmak üzere konunun bütün taraflarıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda; aile ve akraba arasındaki bayramlaşma etkinlikleri dışında, yöresel nitelikteki özel etkinliklerin tedbir olarak yapılmamasının uygun olacağı sonucuna varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Valilik, söz konusu kararın meslek odaları, işletme sahipleri, muhtarlar, belediyeler, kolluk, sağlık gibi konuyla ilgili bütün taraflarla istişare edilerek alındığını kaydetti.

https://twitter.com/tcbartinvalilik/status/1414108915277737986

Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı