BAŞDEĞİRMEN; “BURASI 22 YILDIR BİTİRİLEMEDİ”


Gündem 9.07.2020 21:08:00 0
BAŞDEĞİRMEN; “BURASI 22 YILDIR BİTİRİLEMEDİ”

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM’nin Isparta şehri için 22 yıldır tamamlanamayan bir kangren haline geldiğini belirterek; “Maalesef ki, burası için alınan ayarsız kararlar yüzünden bugünlere kadar sürüncemede kaldı” dedi.
 
Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının yapılarak tamamlanması noktasındaki çalışma ve girişimler sürüyor. Bu konuda ITKM inşaatı ile yakından ilgilenen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal bugün üçüncü defa Isparta’ya gelerek saat 16.00’da ITKM yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı ve hem ITKM’nin son halini yerinde gördü hem de ITKM konusunda Başkan Başdeğirmen’den bilgi aldı.
BAŞDEĞİRMEN; “BURASI 22 YILDIR BİTİRİLEMEDİ”
Yapılan toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM’nin öncesini ve bugünlere nasıl gelindiğini anlattı. ITKM’nin bulunduğu yerinde geçmiş yıllarda halk pazarı kurulduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen; “Daha sonra buraya modern bir yapı için çalışmalara başlandı. Fakat, ardından gelen ayarsız kararlar ve yapılar, mahkeme süreçleri derken burası 22 yıldır bitirilemedi. Isparta halkı burası için ‘bıktık usandık artık’ ‘yılan hikayesine döndü’ sözleriyle tepkilerini dile getirmeye başladı.
“ŞİMDİ VERİLEN SÖZLERİN TUTULMA ZAMANI”
Ancak, biz göreve geldikten sonra buranın mutlaka bitirilmesi gerektiği noktasına çalışmalara başladık. İlk olarak geçtiğimiz Ocak ayında TMSF Başkanımız sayın Muhiddin Gülal beyi ilimize getirdik ve burası ile ilgili sözleşmemizi imzaladık. Fakat, kış çetin geçti ve inşaat çalışmalarına başlanamadı. Ardından, tüm dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen Koronavirüs pandemisi başladı. Dolayısıyla bir gecikme oldu. Şimdi ise iş zamanı ve verdiğimiz sözleri yerine getirme zamanı diyoruz ve pandemiye rağmen gerekli tedbirleri alarak burada inşaat çalışmalarını başlattık. Burası öyle basit bir yapı değil. 52 bin metrekare alan üzerine kurulu 161 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan devasa bir yapı. Burayı boyamaya kalksanız sadece boyamak 6 ay sürer. Ancak, biz olabildiğince çok işçiyle bu işi bitireceğiz. 125 işçi ile çalışmaları başlattık. Allah’ın izniyle Muhiddin Başkanımızla birlikte burayı bitireceğiz. Bu konuda her türlü desteği veren ve bizi yalnız bırakmayan Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Kendileri bu programa geleceklerdi. Ancak, TBMM’deki yasa görüşmeleri nedeniyle gelemediler.
“CAMİYİ TAMAMLADIK İBADETE AÇTIK, ŞİMDİ SIRA KÜLTÜR MERKEZİNDE”
Biz görevi gelir gelmez buranın inşaatına Cami bölümünden başladık ve orayı geçen yıl bitirerek camimizi ibadete açtık. Şimdi ise, Muhiddin Başkanıma rica ettim burada inşaatı Kültür Merkezinden başlaması için. Kendileri beni kırmadılar sağolsunlar. Şimdi kısa zamanda buradaki Kültür Merkezi bitirilecek. Bilindiği gibi, buradaki Kültür Merkezi 7500 metrekare büyüklüğünde. İçinde 2 Konferans Salonu, 2 Tiyatro ve Opera Salonu ve 4 Cep Sineması var. Kültür Merkezinin tamamı Belediyemize ait. Allah’ın izniyle bir yıl içinde yani 2021 yılının Ağustos ayına kadar burayı bitireceğiz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin