Başdeğirmen'den Önemli Açıklamalar


Gündem 21.11.2019 23:40:00 0
Başdeğirmen

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kanal32’de canlı yayında, ITKM tartışmalarına cevap verdi. Başdeğirmen, 1999-2004 döneminde Isparta’nın 2 önemli kayıp yaşadığını söyledi. Başdeğirmen, şöyle konuştu:

 

“1999-2004’de belediye meclis üyeliği yaptım. Bu işi bilen, bu işe vakıf bir insanım. 1997’de bu inşaat başladı. 1999’da yeni bir yönetim geldi. Bizler de muhalefetin meclis üyesi olarak görev yaptık. Bu konu her zaman gündemdeydi. Tüm meclis toplantıların konusu buranın sorunlarıydı. Aybatılı yapılacaktı. Daha sonraki yönetim ‘projeyi beğenmedim’ diyerek iptal etti. ‘Caminin kıblesi yanlış’ dendi. Böyle eften-püften bahanelerle o günkü yönetim projeyi iptal etmek istedi. Ulusal bir proje yarışması yapıldı. Türkiye’nin en önde gelen mimarları bu konunun içerisindeydi. O proje ödül almıştı. Ispartamıza büyük katkı sağlayacak bir projeydi. İnsanımızın ihtiyacına ve kültürüne göre düşünülmüş bir projeydi. Ama maalesef 3 yıl müelliflerle tartışma yaşandı. 2002’ye kadar uğraşıldı. 2004 seçimine çok kısa zaman kala yanına başka bir proje çizildi ve inşaatına başlandı. İki proje, iki ayrı bina. Birbirine bağlı değil, kodları farklı. Şekilsiz bir şey ortaya çıktı. Başka bir proje uygulanmaması için çok mücadele ettik. O dönem kaprislerle Isparta için 2 önemli proje iptal edildi. Birisi hafif raylı sistem projesi. Sayın Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel bu işin içine girerek bu işin izni alınmıştı. Devlet garantördü. Eski proje devam etseydi Türkiye’nin en çok gayrimenkul sahibi belediyesi biz olacaktık. Bunlar geçti. Yakında bunları konuşmayacağız ama vatandaşımızın ne kaybettiğimizi de bilmesi gerekiyor. Isparta’nın kaybı çok büyük. “


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor