BAŞDEĞİRMEN İLE KRONİKLEŞEN SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Isparta'nın 4 Ana Sorunu Başdeğirmen'le Çözüldü Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mart 2019 yılında göreve geldiğinde şehrin kronikleşmiş acil sorunlarını biliyordu. ITKM - TRAFİK - KOKU - TOKİ


Siyaset 18.10.2022 15:50:00 0
BAŞDEĞİRMEN İLE KRONİKLEŞEN SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mart 2019 yılında göreve geldiğinde şehrin kronikleşmiş acil sorunlarını biliyordu. ITKM - TRAFİK - KOKU - TOKİ

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mart 2019 yılında göreve geldiğinde şehrin kronikleşmiş acil sorunlarını biliyordu.

ITKM - TRAFİK - KOKU - TOKİ

 Başdeğirmen, seçim döneminde 4 ana sorun tespit ettiklerini ve göreve gelir gelmez bu konulara eğileceklerini seçim sürecinde her toplantısında dile getiriyordu. Nitekim göreve gelmesiyle ilk olarak şehrin kanayan yarası ITKM'yi ele aldı. 

 ITKM

TMSF ile kurulan samimi diyalog ve işbirliği sayesinde önce cami ibadete açıldı. Geriye kalan inşaatta bitirilerek, Isparta'nın 25 yıllık en büyük sorunu bu süreçte tamamlanarak Meydan Avm ve IBKM olarak hem avm hem kültür merkezi olaran devasa bir yapıt olarak Isparta halkının hizmetine sunuldu. 

TRAFİK

Üniversiteden şehrimize gelen tek ana yolun trafik akışını rahatlatmak için 2 tane daha alternatif bulvar açıldı. Mehmet Tönge yoluna alt geçit yapıldı. Altgeçitten sonra şehre trafik ışıklarına takılmadan geçiş yolu açıldı, Başdeğirmen bu süreci şöyle değerlendiriyor; Bu süreç çokta kolay olmadı, Önümüze çıkan, yolun ortasına kalan yapıların sahipleri ile anlaştık, evlerini gönül rızasıyla yıktık. Kavşaklarda göbekleri kaldırdık, sağ geçiş rahatlığı ve kolaylığı sağladık. Şehir Hastanesi kavşağını büyüttük, yeni yer altı katlı otoparklar yapıyoruz. Hem trafiği rahatlatıyoruz, hemde duran araçların park sorununu çözüm bulmayı hedeflediklerini ifade ederek, şehirdeki trafik sorununa çözümler sunduklarını ifade ediyordu.

 KOKU

Daha önceki dönemlerde şehrin girişindeki kötü kokuya kimse sahip çıkmıyor, herkes birbirinin üzerine atıyordu ama bir gerçek vardı ki Isparta'nın girişi inanılmaz keskin bir şekilde kanalizasyon kokuyordu.

Önceki idarelerin aksine Başdeğirmen göreve geldikten sonra koku sorununa sahip çıktı. Çünkü sorunun kaynağı Isparta Belediyesi idi. 110 bin nüfus kapasiteli atık su arıtma tesisi bazen yetersizlikten bazen enerji tasarrufundan bazende teknik aksaklıklardan dolayı işletilemiyordu Arıtılamayan pis su açıktan Dereboğazı’na akıyor, buda bölgede inanılmaz kötü bir kokuya sebep oluyor, bölgede yaşam kalitesini düşürüyordu. Başdeğirmen, İlkel yollarla açıktan akan atık suyu 5200 metre uzunluğunda kapalı sisteme alarak Arıtma tesisinin kalitesini ve kapasitesini büyüterek modern yöntemlerle koku sorununa neşter vurmayı başardı.

Başdeğirmen: “Atık Su Arıtma Tesisi en ideal haline getiriliyor”

 

 TOKİ

TOKİ Başkanlığı, belediyeler veya İl Özel İdareleri arsa verirse öyle sosyal konut yapıyor. Başdeğirmen Göreve geldikten sonra bu konuyu ele aldı. Süleyman Demirel Botanik Parkı ve civarındaki alana Toki çalışmaları hızla başladı. Bölgeye 21 bloktan oluşan bin 2 konut projesinde 287 adet 3+1 ve 715 adette 2+1 daire inşa ediliyor. 

Emekli ve dar gelirlinin büyük bir heyecanla beklediği TOKİ konutlarının bin 2 adedinin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Teslimata sayılı günler kaldı.

Bu bin 2 konutun yanı sıra yine aynı bölgede yer alan eski Gülkent Devlet Hastanesi bölgesine de 1500 sosyal konut yapılacak. Böylelikle Isparta Başdeğirmen döneminde ilk etapta 2 bin 502 adet sosyal konutuna kavuşmuş olacak.


Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler
Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu'nu gençler sevdi Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu'nu gençler sevdi
UEDAŞ yatırımda hız kesmiyor UEDAŞ yatırımda hız kesmiyor
Köylerde bisiklet dönemi Köylerde bisiklet dönemi
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat! Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!