BAŞDEĞİRMEN İLE ŞEHRE VİZYON GELDİ: METRUK BİNALAR YIKILIYOR


Gündem 29.10.2019 12:58:00 0
BAŞDEĞİRMEN İLE ŞEHRE VİZYON GELDİ: METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Yollara engel olan yapılardan sonra görüntü kirliliğine neden olan atıl binaların da yıkımına başlandı. Eski Tabakhane içerisinde yıllardır atıl olan iplik fabrikası binası törenle yıkıldı. Belediye Başkanı Başdeğirmen, fabrika alanının Yeni Tabakhane Camisi avlusu olarak kullanılacağını, cenaze törenlerinin artık burada gerçekleştirileceğini söyledi.

Isparta Belediyesi, ilimizin şehircilik sorunlarını tek tek çözümlüyor. Yollara, bulvarlara engel olan yapılardan sonra şimdi de şehirde kötü görüntüye neden olan atıl binalar yıkılıyor. Eski Tabakhane içerisinde yıllardır atıl kalan eski iplik fabrikası binası, Isparta Belediyesi tarafından törenle yıkıldı. Fabrika sahasına Isparta Belediyesi tarafından peyzaj düzenlemesi yapılacak, Yeni Tabakhane Camii avlusu olarak kullanılacak. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, cenazeile hac ve umre yolcuları uğurlama törenlerinin artık Yeni Tabakhane Camii’nde yapılacağını duyurdu.

 

Eski Tabakhane alanı içerisinde yer alan bina, 1947 yılında iplik fabrikası olarak kullanıldı. Küçüktütüncü ailesine ait olan fabrika binasının olduğu alan 18 uygulaması ile Isparta Belediyesi’ne kaldı. Belediyede bu alanı cami alanı olarak kullanılmak üzere Müftülüğe tahsis etti. Küçüktütüncü ailesi, 18 uygulaması ile 800 m2’lik arsasını kamuya terk etti. Üzerindeki fabrikada dün yıkıldı.

 

Belediye Başkanı Başdeğirmen, mülk sahiplerinin duygusal bir an yaşadığını belirterek “burası 1947 yılından sonra ip fabrikası olarak kullanılmış. Halıcılara ip temin eden bir fabrikaymış. Küçüktütüncü ailesi burada çok kişiye ekmek vermiş. Yıllarca istihdam oluşturmuşlar. İplik fabrikası kapandıktan sonra da depo olarak kullanılmış. Müftülüğümüz burada hayırsever vatandaşların yardımı ile büyük ve modern bir cami inşa etti. Camimizin bir avlusu, bahçesi olması gerekiyor. Burayı cami alanı olarak hizmete sunacağız. Isparta vatandaşlarımız için güzel bir hizmet olacak. Şu an ekseri olarak cenazelerimiz Mimar Sinan Camii’nden kaldırılıyor. Trafik sorunu yaşanıyor. Trafik ve vatandaşlarımız olumsuz etkileniyor. Burası otopark sorunu olmayan bir bölge. Burası 5 mezarlığımıza yakın, tam ortada bir yer. Belediye olarak cenaze törenleri için burada bir altyapı oluşturacağız. İnsanlar rahatça cenaze törenine katılabilecek. Belediye olarak bu alanın peyzajını üstlendi. Şehrimize yakışır bir peyzaj yapacağız. Küçüktütüncü ailesinin çocukları burada. Sermet Mahallesi Muhtarımız Bekir bey ve Mustafa Küçüktütüncü’ye binalarının yıkımına izin verdikleri için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Fabrika binası sahiplerinden Sermet Mahallesi Muhtarı Bekir Küçüktütüncü de “Geçen dönem atıl binaların yıkımı konusunda çok uğraştım. Ama yıktıramadım. Sağolsunlar sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen buranın yıkımını sağladı. Burası yeşil alan olacak. Kendisine teşekkür ederim” dedi.

sehircilik-(1).jpg

sehircilik-(2).jpg

sehircilik-(3).jpg


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?