Başhekim Keskin, HIMSS mükemmeliyet seviyesi ödülü alacak

Antalya Kundu'da HIMSS Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı gerçekleştirildi.


Gündem 20.11.2021 00:29:00 0
Başhekim Keskin, HIMSS mükemmeliyet seviyesi ödülü alacak

Antalya Kundu'da HIMSS Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı gerçekleştirildi.

"TÜRKİYE'DE SEVİYE 7'YE ULAŞAN 5 HASTANEMİZ BULUNMAKTA"

Konferansta konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dijital hastane açısından HIMSS mükemmeliyet seviyesi olan seviye 7'ye ulaşmış hastane sayısına bakıldığında Türkiye haricinde tüm Avrupa'da 5 hastanenin seviye 7'ye sahip olduğunu işaret ederek, "Ülkemizde ise yeni validasyon süreçlerini eksiksiz yerine getirerek seviye 7'ye ulaşan Tire Devlet Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi, Ödemiş Devlet Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi ve Isparta Şehir Hastanesi ile toplam 5 hastanemiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra validasyonunu tamamlayarak seviye 6 konumuna gelen hastane sayımız 66'ya ulaşmıştır. Diğer taraftan Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin dijitalleşme süreçlerinde, ülkemizde çok kısa bir sürede 14 ağız ve diş sağlığı merkezimiz Seviye 6, iki merkezimiz ise seviye 7 olarak tescillenmiştir"
Türkiye hariç tüm Avrupa’da HIMSS mükemmeliyet seviyesi olan Seviye 7’ye ulaşmış hastane sayısı 5’tir. Ülkemizdeyse Seviye 7’ye ulaşan 5 hastane var. Ağız ve diş sağlığı merkezlerimizin dijitalleşme süreçlerinde 14 merkez Seviye 6 ve 2 merkez Seviye 7 olarak tescillenmiştir.

Öte yandan Isparta Şehir Hastanesi'ne verilecek HIMSS mükemmeliyet seviyesi ödülünü Başhekim Feridun Ruşen Keskin'in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bu akşam alacağı öğrenildi.


Dünya Türk doğal taşını almaya geldi Dünya Türk doğal taşını almaya geldi
Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte
“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli” “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma