Gündem

Gündem Haberleri

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN BUDEPEŞTEDE

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Budepeşte Büyükelçisinin daveti üzerine Macaristana gitti. Başdeğirmen Sosyal medya hesabından ziyaretle ilgilil şu açıklamayı yaptı.


Gündem 18.09.2022 16:01:00 0
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN BUDEPEŞTEDE

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Budepeşte Büyükelçisinin daveti üzerine Macaristana gitti. Başdeğirmen Sosyal medya hesabından ziyaretle ilgilil şu açıklamayı yaptı.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan görseli olabilir
''Macaristan Büyükelçimiz Sayın Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu ve Gülbaba Miras Vakfı Başkan Yardımcısı Sayın Suat Gökhan Karakuş’un davetleriyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Sayın Viktor Orban ile birlikte, iki ülke hükümetlerinin eşgüdümü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının desteğiyle restore edilen ve 2018 yılında açılışı gerçekleştirilen Budapeşte’deki Gül Baba Türbesi'nde bulunmaktan son derece mutluyum.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Türk - Macar dostluğunun sembolü, iki ülke arasındaki dostluk nişanesi Budin’in manevî bekçisi Gül Baba’nın Senirkent Uluğbey (İllegöp)’lü olması bizler için de ayrı bir öneme sahiptir ve ziyaretimizi daha da anlamlı hale getirmektedir. Gülbaba ortak tarihimiz ve kültürel mirasımızın en önemli örneklerinden birisi olmaya devam edecektir.

Bir 1 kişi ve iç mekan görseli olabilir
Burada bulunmama vesile olan Macaristan Büyükelçimiz Sayın Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu ve eşi Sayın Ekrem Ekşioğlu ile Gülbaba Miras Vakfı Başkan Yardımcısı Sayın Suat Gökhan Karakuş’a burada birlikte bulunduğum sürede şahsımı yalnız bırakmayan İçişleri Müşaviri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sayın İsmail Yılmaz’a, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sayın Abdullah Yasir Şahin’e, Macaristan Devlet Genel Sekreteri Sayın Miklos Lengyel’e ve 2. Bölge Belediye Başkanı Sayın Gergely Orsi başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederim.'' dedi.


Sinan Tekin 23 Nisan mesajı yayınladı Sinan Tekin 23 Nisan mesajı yayınladı
Kayseri'de çocuk başkan “Çanakkale Gezisi” talimatı verdi Kayseri'de çocuk başkan “Çanakkale Gezisi” talimatı verdi
Başkan Arı, iş yeri açılışına katıldı Başkan Arı, iş yeri açılışına katıldı
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak Ankaralılar İzmir'i yaşayacak