BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: DÜNYAYI TAKİP ETTİK HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK


Gündem 14.04.2020 01:28:00 0
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: DÜNYAYI TAKİP ETTİK HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, koronavirüs tedbirlerine dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek Türkiye’de henüz bir vaka görülmeden başladıklarını anlattı. Başdeğirmen, “Ispartamızda 2780 sokak, 231 cadde ve 3 bulvarımız var. Buralar defalarca temizlendi, yıkandı, dezenfekte edildi. Halkımızn tedirgin olmasın, bize güvensin” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen, halka ‘rahat olun, tedirgin olmayın, bize güvenin’ mesajı verdi. Başdeğirmen’in koronavirüs tedbirleri ve çalışmaları ile ilgili mesajları özetle şöyleydi:

DÜNYAYI TAKİP ETTİK HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK

Isparta Belediyesi olarak çalışmalara dünyadaki gelişmelerle başladık. Buralardaki virüsün bize de gelebilir korkusuyla hazırlıklarımızı yaptık. Dünyaya bağlantılı bir ülkeyiz. Bu virüsün bize de gelebileceğini düşünerek bazı adımlar atılmadan harekete geçtik. İlk olarak temizlikle alakalı çalışmalara başladık. Öncelikli olarak bilbordlardan vatandaşlarımızı uyardık. Devletimizin 14 kuralını duyurduk. Temizlik üzerinden ne gibi ilaçlama yapmamız gerektiği çalışmasını yaptık. Kimyagerlerden aldığımız bilgiler dahilinde güzel bir formülasyonla ilaçlarımızı oluşturduk, imkanlarımızı geliştirdik. Çeşitli cihazlar aldık. Sürekli sokak ve caddelerimizi sabunla yıkayarak temizliğe başladık. Temizliğimiz, dezenfekte çalışmalarımız hala devam ediyor. Ispartamızda 2780 sokak, 231 cadde, 3 bulvarımız var. Buralar defalarca temizlendi, yıkandı.

PERSONELİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Isparta Belediyemiz, koronavirüs tedbirlerinin başladığı günden bugüne kadar 24 saat sahada. Halkımız evinde, biz de onlar için sahadayız. Sorumluluk makamında olduğumuzu biliyoruz. Halkımızın sağlığı için, güvenliği için çalışıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Su-Kanalizasyon Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz diğer birimlerimize göre daha çok çalışıyor. Bu zorlu süreçte gece-gündüz demeden koşturuyorlar. Hepsine buradan teşekkür ediyorum.

DİĞER KURUMLARA DA YETİŞTİK

Dezenfekte çalışmalarımız sadece Isparta Belediyemizi birimleri ile bizi ilgilendiren cadde, sokak ve parklardan ibaret olmadı. Kime yetişebiliyorsak gittik. Camiler, okullar, tuvaletler, kamu, kurum ve kuruluşları, onlara bağlı tesisler. Belediyemiz her türlü çağrıya anında cevap vererek, dezenfekte çalışmalarını yaptı. Bir kez değil, kaç defa istiyorlarsa yaptık. Huzurevimizde kalan yaşlılarımızı unutmadık. Onların her türlü ihtiyacını Belediye olarak karşılıyoruz. Huzurevi’nin ilaçlanmasını yaptık. Otobüs duraklarımız, halk otobüslerimiz defalarca dezenfekte edildi, temizlendi.

SOKAK HAYVANLARI DUYARLILIĞI

​Belediye olarak göreve geldiğimiz günden bu yana sokak hayvanlarına yönelik bir duyarlılık içerisindeyiz. Biz sokaklardaki hayvanlarımızı emanet olarak görüyoruz. Sokaklarda yaşayan hayvanlarımız aç kalmasın diye mama tedarik ediyoruz. Arkadaşlarımız sabahlar kadar sokaklarda, parklarda, bahçelerde mama dağıtıyor. Bu süreçte Hayvan Barınağımızı da dezenfekte ettik. Bize emanet olan canlılara bir zarar gelmemesi için uğraştık. Bu konuda çalışan ilgili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 

​Koronavirüs sürecinde esnaflarımızın gelir kaybına uğrayacağını, zor duruma düşeceğini düşündük. Daha hiçbir yerde uygulanmadan, herhangi bir karar alınmadan Isparta Belediyesi olarak kiracılarımızın borçlarının 6 ay ertelenmesi kararı aldık. Bir nebze olsun fayda getireceğini düşündük. Borçları dolayısıyla kesilen su abonelerinin suyunu açtık. Hijyen gerekliliği için su borcu olanların suyunu hemen açtık. Halk Otobüslerimizden sağlık çalışanlarına ücretsiz biniş hakkı verilmesini istedik. Şu an ilimizde 9 binden fazla sağlık çalışanlarımız isterlerse otobüslerden ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar.  Bu haktan eczacılarımız ve yanlarında çalışan kalfalar ve teknisyenler de faydalanabiliyor.


 
​Biz Isparta Belediyesi olarak 1 yıldır sosyal belediyecilik üzerinde yoğunlukla duruyoruz. Tüm vatandaşlarımıza eşit ve dara düşene duyarlı bir yönetim sergiliyoruz. Muhtarlarımızla işbirliği yapıyoruz. Onlardan sürekli bilgi alıyoruz. Bu süreçte de bize kayıtlı olan fakir vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Yine bu kayıt olanların dışında işini kaybetmiş, gelir kaybına uğramış insanlarımız olabileceğini düşünerek bir çalışma yaptık. Tespitlerimizi yaptık. İnşallah gücümüz nezdinde onlara da yardımcı olacağız. Bizim ulaşamadığımız vatandaşlarımızı lütfen bize bildirin. Muhtarlarımız ya da biz atlamış olabiliriz. Komşulara büyük görevler düşüyor. Dara düşen vatandaşımızı asla yalnız bırakmayız.

​Pazarlarımızda ciddi çalışmalar yaptık. İl Pandemi Kurulumuzun aldığı kararların uygulanması konusunda Zabıtalarımız sürekli çalışıyor. Gece-gündüz demeden kuralların uyulmasını sağlıyoruz. Salı Pazarı’nı kapattık. Salı Pazarı’nda çok sayıda giriş ve çıkış var. Giriş kontrolünü yapmak, tedbir almak zor oluyor. Bu doğrultuda pazarımızı geçici olarak kapattık. Salı Pazarı’nı kapatmış olmak halkımızın mağduriyeti anlamına gelmiyor. Ispartamızda 26 ayrı Pazar var. Her mahallede semt pazarları kuruluyor. Bu süreçte insanlarımız yakın pazarlardan faydalanabilecektir.

BELEDİYEMİZE GÜVENİN

Vatandaşlarımız şuna inansınlar. Belediye olarak her konuya hakimiz, tedbirliyiz ve çalışıyoruz. Herşey kontrol altında. Bize inanan. Tereddüt edeceğiniz hiçbir şey yok. Bizlere güvenin. Yanlış bilgilere inanmayın, kafanızı karıştırmayın. Sayın Valimize ve onun başkanlığındaki İl Pandemi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu’na çok teşekkür ediyorum. Halkımızın sağlığı için herkes canla başla çalışıyor.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı  Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı 
New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!