Başkan Başdeğirmen: “Türkiye’de köylere doğalgaz veren tek il Isparta”

Başkan Başdeğirmen: “Türkiye’de köylere doğalgaz veren tek il Isparta”


Yaşam 2.11.2022 20:37:00 0
Başkan Başdeğirmen: “Türkiye’de köylere doğalgaz veren tek il Isparta”

Başkan Başdeğirmen: “Türkiye’de köylere doğalgaz veren tek il Isparta”

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, doğalgaz altyapı çalışmalarının devam ettiği Yakaören Köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Yakaören’de imar planıyla ilgili bazı binaların yaşadığı problemlerin çözüleceğini belirten Başkan Başdeğirmen, “Doğalgazın ilk girdiği Deregümü’de bu problemi nasıl çözdüysek Yakaören’de de çözeceğiz. Doğalgaz buraya geldi, sizin evinize girmeden çıkmaz. Bu konuda rahat olun” dedi.

 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in girişimleriyle merkeze bağlı köyler doğalgaza kavuşuyor. Doğalgaz için ilk etapta 7 köy için çalışma başlatıldı. Bu köylerden ilk olarak Deregümü Köyü doğalgaza kavuşurken, altyapı çalışmaları Yakaören Köyünde devam ediyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yakaören Köyünde Muhtar Ömer Kırtay ve vatandaşlarla bir araya gelerek, doğalgaz çalışmalarıyla ilgili istişarelerde bulundu,  talep ve önerileri dinledi. Başkan Başdeğirmen’e Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti.

Yakaören Köyü Muhtarı Ömer Kırtay, Türkiye’de ilk olarak Isparta’da köylere doğalgaz hizmeti geldiğini belirterek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kırtay, “Bu konuda taşın altına elini değil gövdesini ve yüreğini koyan başta kıymetli belediye başkanım olmak üzere emeği geçen herkese köyüm adına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu büyük bir hizmet. Bizim için hayaldi. Rabbim bu hizmetin kıymetini bilmeyi bizlere nasip etsin. Ufak tefek mutlaka sorunlarımız olacak ama ilerisi çok güzel olacak. Belediye Başkanımız bugün talep ve önerileri dinlemek için köyümüze geldi. Doğalgazın gelmesinde büyük sorumlulukları alan başkanıma tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Köy halkını güler yüzlü ve coşkulu gördüğünü belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu durumun kendisini mutlu ettiğini söyledi. Türkiye’de köylere doğalgaz veren tek ilin Isparta olduğunu vurgulayan Başkan Başdeğirmen, “Bu hizmet bazı köylerimize nasip oldu. Deregümü’de çalışmaları bitirdik, şimdi de Yakaören’i bitiriyoruz. Kayı, Diyadin, Küçük Hacılar, Büyük Hacılar ve Aliköy’de de çalışma yapılacak. Arkasından da Bozanönü’nde bu çalışma olacak. Köye girdiğimde şantiyeye döndüğünü gördüm. Bunlar güzel bir hizmet için yapılıyor. Medeni bir toplumun kullanması gereken doğalgazın her yere ulaşabilmesi lazım. Ancak bu yavaş yavaş gelen bir imkan. Doğalgaz alacak köylerimizi açıkladıktan sonra diğer köylerimizden de talepler gelmeye başladı. Ancak bu imkan meselesi, sıralama yapılması gereken çalışma. Bu sıralamada şuanda ikinci olarak Yakaören Köyümüze altyapı yapılmaya başlandı. Burada bazı problemler olacaktır. Çalışmalarda asfaltlar kesiliyor, toz, toprak oluyor. Ama bu uzun sürmeyecek. Her şeyiyle doğalgazı buraya getirmek için Torosgaz ile mücadelesini verdik, Ankara’da bu işi takip ettik. İmar planıyla alakalı önümüze bazı sorunlar çıkarsa onu da biz çözeceğiz.  Deregümü’de yarıda kaldık. Yüzde 50’sini yaptık ‘geriye kalanı yapamayız’ dediler. Ekibi topladık. İmar biriminde ne kadar haritacı, plancı varsa gittik sokakları tek tek dolaştık. Şuanda kullanılan sokak planda görünmüyor. Oraları plana işledik. O yolların hepsini imar planına dahil ettik. Oralarda da doğalgaz çalışmaları başladı” şeklinde konuştu.

Deregümü Köyünde imar planına işlenen yeni yerlerle ilgili çalışmanın Aralık ayı sonunda biteceğini belirten Başkan Başdeğirmen, “Deregümü ile beraber Aralık sonuna kadar da problemli yerleri bitirip oralara da doğalgazı vermek için çalışmayı başlatıyoruz” derken Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı da “ Deregümü’de ikinci etapta aldığımız yerleri bitirip Yakaören’e geleceğiz. Burada da ikinci etaptaki yerlerimizi bitireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Başkan Başdeğirmen, Deregümü ile Yakaören Köylerinin ikinci etaplarında altyapı çalışmalarının aynı anda yapılması gerektiğini belirterek, “Aralık ayı sonunda problemli yerleri bitirmiş olacaklar. Değerli köylülerimiz yanımızda firma yetkilisi Mehmet Bey var. Bugüne kadar hiçbir problem yaşamadık. Bugüne kadar verdikleri sözleri yerine getirdiler. Allah Torosgaz’dan razı olsun. Burada da bir problem olmayacağını tahmin ediyorum. Afaki bir durum veya mücbir sebep olmadığı sürece problem yaşanmaz. İklim, hava şartları müsaade ettiği sürece bir problem yaşanmayacaktır” diye konuştu.

İmar Müdürlüğü’nün Yakaören’e gelerek sokak sokak plan çalışması yapacağını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, imar planı çalışmasından sonra doğalgaz altyapı işinin hızlandırılacağını söyledi. Doğalgaz hizmetinin bir an önce köye gelmesini çok arzu ettiklerini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Doğalgaz buraya geldi, sizin evinize girmeden çıkmaz. Bu konuda rahat olun” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İmar ve Şehircilik Müdürü Haşim Gök’e Yakaören Köyündeki imar planıyla ilgili problemin bir an önce çözülmesi talimatını verdi. Başkan Başdeğirmen, “Doğalgazı alamayan yerlere doğalgazı vermemiz lazım. Deregümü’nün problemini nasıl çözdüysek, o problemlerin içerisine elinizle değil vücudunuzla nasıl girdiyseniz buraya da öyle gireceksiniz” derken İmar ve Şehircilik Müdürü Haşim Gök de problemin çözüleceğini söyledi.

Köy halkına doğalgaz ile ilgili bir problemin olmayacağını ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Onun dışında yapmamız gerekenler varsa onlar için de yanınızdayız. Bir hafta içerisinde problemler tespit edilsin. Ondan sonra sorunu görüp çözümü konuşalım. Bu konuda Torosgaz da bize yardımcı olacak ve bu işi bitireceğiz. Aralık ayından sonra herkes inşallah doğalgazı kullanmaya başlayacak” görüşlerinde bulundu.

Bir vatandaş da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in önceki yıllarda köydeki aşure yemeğine katıldığında arasında geçen konuşmadan bahsetti. Vatandaş, “O gün başkanımıza ‘Sayın Başkanım sizleri belediye başkanı olarak görmek istiyorum’ dedim. Başkanım da ‘İnşallah’ dedi. Allah nasip etti. Bizlere bu kadar çok hizmeti yapmasına vesile olmuş demek ki. Belediyemizin almış olduğu ödüller ve başarılar var. Bununla da gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.


Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Esra Tunçbilek ilk belediye Başkan Vekili oldu Yeni dönem için Isparta Belediye Başkan vekili olarak ilk görev alan isim Belediye meclis üyesi Avukat Esra Tunçbilek oldu.
Burdur'da uyuşturucuya geçit yok! 2 şahıs tutuklandı Burdur’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.
Isparta’da gül üreticilerin yüzü gülüyor Gülbirlik’in 2023 dönemine ilişkin mali genel kurul toplantısında, 2023 yılına ilişkin elde edilen gelirden gül üreticilerine kilo başına 4 lira 57 kuruş kar payı verilmesine karar verildi.
Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı