Başkan Erdoğan'dan son dakika sokağa çıkma yasağı açıklaması:


Gündem 20.04.2020 23:20:00 0
Başkan Erdoğan

Tüm dünyada corona virüse karşı çalışmalar yapılırken ülkemizde son dakika gelişmeleri de yaşanıyor. Bilindiği gibi güzel havanın insanları etkilemesinin önüne geçmek için geçen haftadan beri hafta sonları sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Başkan Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "23 Nisan'da da sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusuna açıklık getirildi. Erdoğan, alınan kararları teker teker açıklarken toplu halde dışarı çıkmayı önlemek ve izolasyonu sağlamak adına dört günlük sokağa çıkma yasağı getirildiğini bildirdi.Böylelikle, '23 Nisan'da 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorusu da cevabına ulaştı. 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta 23 Nisan Perşembe, 24 Nisan Cuma, 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar sokağa çıkmak yasak olacak! 


Bakanlar Kurulu bugün toplandı ve alınan kararlar açıklandı! Toplantı sonrasında alınan son dakika kararları Başkan Erdoğan tarafından halka duyuruldu. Bilindiği gibi, kabine toplantısındaki kritik maddeler arasında 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olup olmaması vardı. Başkan Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında 'Ulusa Sesleniş' konuşması yaparak alınan kararları açıkladı.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?
Başkan Erdoğan, sokağa çıkma yasağı uygulamasının hafta sonları bir süre daha devam edeceğini duyurdu. Öte yandan, '23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorusuna da cevap veren Erdoğan, aldıkları kararları teker teker duyurdu.

 

BAŞKAN ERDOĞAN DUYURDU: 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI!

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan şu sözleri kullandı:

Milletimizin tedbirlere uyması sayesinde salgının felaket düzeyine ulaşmasının önüne geçtik. Büyükşehirlerimiz ile Zonguldak ilimizde uyguladığımız hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da salgının kontrolünde büyük fayda sağladı. Bunun için tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz. 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında ise, yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırmasını özellikle planlıyoruz.

22 Nisan akşamı yine 00,00'dan itibaren; 23 Nisan zaten tatil, 24-25 ve 26 Nisan 00,00'a kadar bu devam edecek. 26'sında 24,00 itibariyle sokağa çıkma itibariyle sona erecektir. Bununla ilgili ayrıntılar içişleri bakanlığımız tarafından kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Fırıncı, sucu, gazete bayileri, medya mensupları dahil olmak üzere tüm çalışan ve kamu görevlilerine teşekkür ediyorum

Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin ramazan bayram sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır. Bazı adımları bayram öncesi atmaya da başlayabiliriz. Tüm sektörlerin buna göre hazırlıklarını yapmalarında fayda görüyoruz. Bu salgının üstesinden ancak 83 milyon hep birlikte hareket edersek gelebiliriz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sarıldığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabiliriz. Bu topraklardan başka vatanımız, sinesine sığındığımız ve hizmet edeceğimiz halk yoktur.

 

BAŞAKŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ SALGIN HASTALIK İÇİN KULLANILACAK

Koruyucu sağlık donanımlarının yerli üretimi konusunda da önemli mesafe katettik. Sağlık personeli açısından hayati olan N95 ve N99 maskelerinin filtrelerinin geliştirme süreci bitti, testlerine başlandı. En kısa sürede iletişime geçiyoruz. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'ndaki hocalarımızla elde ettiği başarıları bilimsel makaleye dönüştürüp yayınlamaya hazırlanıyorlar. Hastane, yatak ve yoğun bakım konusundaki mevcut kapasitemizi güçlendiriyoruz. Son gelişmeler üzerine, ilk etabının açılışını öne alarak bugün gerçekleştirdiğimiz İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi salgın hastalık için kullanılacaktır. 2682 yatak olan hastanemizin bugün ilk etabının açılışını yaptık. 885'i klinik yatağı, 150'si yoğun bakım yatağı olmak üzere 1035 yatakla hizmet verecek. Hastanemizin kalan kısmını da önümüzdeki ay hizmete açmayı planlıyoruz.

SAĞLIK HİZMETLERİNİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRDÜK

Sağlık alanında yaptığımız bu yatırımların önemini ve büyüklüğünü bu salgın vesilesiyle hep birlikte bir kez daha gördük. Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı dönemde Türkiye en küçük bir krize kaosa meydan vermeden hamd olsun sağlık hizmetlerini kesintisiz sürdürmüştür. Türkiye, vaktinde aldığı tedbirler sayesinde bu tehlikenin önüne geçerek tüm dünyada salgınla mücadelede en rahat sağlık hizmeti veren ülke durumuna gelmiştir.

AK Parti Antalya Kadroları Manavgat’ta Düğünde Buluştu Antalya Manavgat önceki dönem ilçe başkanı Ercan Mekteplioğlu’nun oğlu Baybars ile Rümeysa’nın düğününde bir araya gelen AK Parti teşkilatı, geniş katılımla genç çifti tebrik etti.
Başkan Kocagöz’den Kepez’in sanat emekçilerine müjde! Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Mimar Sinan Akademi’yi ziyaret ederek sanat emekçilerine müjde verdi. “Bugün veda için bir araya gelecektik.
Antalya’da öğretmene 19 öğrenciye istismardan 465 yıl hapis Kepez’de görev yaptığı dönemde 28 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle daha önce 636 yıl hapse mahkum edilen öğretmen Mahmut Aydın K., Yargıtay’ın kısmi bozma kararının ardından yeniden görülen davada 19 çocuk için
Antalya ve Isparta’dan KKTC’nin 42. Kuruluş yıldönümü’ne ortak kutlama Antalya ve Isparta’dan temsilciler, KKTC’nin 42. kuruluş yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı’nı Antalya’daki kabul töreninde kutladı. Isparta Valisi, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla andı.
“Isparta Tarım ve Hayvancılık Fuarı Türkiye’de bir marka oldu” Isparta Tarım ve Hayvancılık Fuarı 20. yılında da göz doldurdu. Başkan Şükrü Başdeğirmen, fuarı ziyaret ederek firma yöneticileri ve çiftçilerle bir araya geldi, Isparta’nın tarımda marka haline gelen fuarını övdü.