Asayiş

Asayiş Haberleri

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TALİMAT


Asayiş 4.12.2019 15:28:00 0
BAŞKAN ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün infaz düzenlemesine ilişkin detaylı sunumunu dinledi. Buna göre infaz yasası kapsamında basit suçlarda çocuklu kadınlara ve 65 yaşın üstündeki hükümlülere ev hapsi getirilecek. Suçun kapsamına göre de cezalarda düzenleme yapılacak. Bir paket kaçakçılık yapan ile bir ton kaçakçılık yapana verilen ceza; baklava çalan çocuk ile gece eve giren hırsıza verilen ceza aynı olmayacak. Erdoğan bu konuda hassas olunmasını istedi.

 

 Erdoğan, asla indirim yapılmamasını istediği suçları terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar olarak sıraladı.

Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı Antalya’nın Manavgat ilçesinde eski Belediye Başkanı Şükrü Sözen dönemine ilişkin yürütülen rüşvet, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı.
Isparta’ya dev ulaşım hamlesi: Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Kavşağı ve Dörtyol-Şarkikaraağaç yolu açıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Isparta’da Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Farklı Seviyeli Kavşağı ile Dörtyol-Şarkikaraağaç Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi.
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar yaklaşık 110 milyon yolcu seyahat etti. YHT hatlarının toplam uzunluğu ise 2 bin 251 kilometreye ulaştı.
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı Isparta Ormanevleri Sitesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin ilk adımı atıldı. Binaların dayanıklılığını belirlemek amacıyla karot alım çalışmalarına başlandı.
Meteoroloji uyarıdı: Sağanak, yoğun kar ve toz taşınımı geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak yeni hava sistemi için uyarıda bulundu.