BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TALİMAT; ITKM'Yİ ÇÖZÜN


Gündem 7.11.2019 11:56:00 0
BAŞKAN ERDOĞAN

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) 11.09.2007 tarihinde dönemin Belediye Başkanı Merhum Hasan Balaman tarafından temeli atılarak başlatılan şehrin ilk AVM'si olarak planlandı ve kısa sürede hızla inşaat yükselerek bitme seviyesine ilerledi.

2009 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı Seçilen Yusuf Ziya Günaydın, çeşitli defalar demeçler vererek inşatın kısa sürede biteceğini açıklasada 10 yıllık iktidarında inşaatın tamamlanmasını sağlayamadı.

2007 yılında temeli atılıp 2009 yılı mart ayına kadar yüzde 78 seviyesine kadar yükselen inşaat 10 yıllık süreçte yüzde 22 seviyeyi tamamlayamadığı gibi inşaatın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi.

Bugün temelinin atılmasında tam 12 yıl geçti ve köprünün altından çok sular aktı. Önce Kadıahmetoğulları firması Günaydın yönetimindeki Isparta Belediyesini kandırarak tapu devri karşılığında ciddi rakamlarda krediler çektiler, bu krediyi Markantalya AVM'nin tamamlanmasında kullanan firma Isparta ITKM inşaatına göstermelik işler yaparak süreci idare etti.

 Yine Günaydın döneminde Isparta Belediyesi'ne düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk Operasyonunda tape kayıtlarında İnşaatla ilgili şok eden iddialar yer alırken, Daha sonra çok daha vahim bir gelişme daha yaşandı inşaatı yapan firma sahipleri 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Fetö Operasyonlarına takılmamak için yurt dışına kaçtılar.

Böylelikle ITKM kaldı Kayyuma, Kadıahmetoğulları şirketi çeşitli büyük mülkiyetleri, taahhütleri ve borçları olan bir şirket olması nedeniyle TMSF tarafından el konuldu.

Şirketin Isparta'yı ilgilendiren kısmı ITKM'de tam bir karmaşa olduğu ortaya çıktı.

ITKM'nin birçok dükkanı bankalara teminat gösterilmiş, bazıları fiilen satılmış, bazıları icralık olmuş ve Isparta Belediyesi tarafından hem inşaat gecikme cezaları hergün işleyen, hemde inşaatın fesih davası devam eden bir enkaz buldu kayyum heyeti kucaklarında.

Yeni dönemde Ak Partili Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in göreve gelmesiyle ITKM umudu yeniden filizlendi Isparta'lılarda. Zira seçimlerde adayların en gözde vaadiydi ITKM'yi açmak.

Vaatler verirken Çizgi film çekenler oldu, kapıyı kırıp gireceğim diyenler oldu ama, vatandaş 3 Milletvekili ve 1 Belediye başkanı olursa bunu iktidar çözer dedi, yetkiyi Ak Partili Şükrü Başdeğirmen'e verdi.

CUMHURBAŞKANI ITKM ÇÖZÜN DEDİ

Vatandaştan yetkiyi alan Ak Partili Şükrü Başdeğirmen, İl Başkanı Osman Zabun Milletvekilleri Recep ÖZEL ve Mehmet Uğur Gökgöz ile TMSF'nin genel merkezi başta olmak üzere gidilecek tüm noktalara ulaştılar. Bu görüşmeler sonrası ilk olarak ITKM Camisi ibadete açıldı.

 

Dün akşam Bltturk tv'de gerçek gündem programında canlı yayına çıkan Ak Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, ITKM için konuyla ilgili kiminle görüşülmesi gerekiyorsa görüştük, Isparta, Antalya, Ankara, İstanbul'da gereken herkesle görüştük hatta konuyu Sayın Cumhurbaşkanımızada sunduk, kendisi ITKM'nin en kısa sürede bitirilmesini istedi, böylelikle süreç hızla devam ediyor, Hem bizler hemde Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ve Meclis üyelerimiz bu konuda gövdelerini taşın altına koydular, çözüme çok yakınız, belediye meclisinden çıkacak kararla inşaat başlayacak TMSF krediyi hazırladı para sorunu ortadan kalktı, bir aksilik olmazsa inşaat kısa sürede başlar ve bitirilir dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz
Banka değil, ucuz et kuyruğu! Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde