Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli


Ekonomi 9.09.2019 12:48:00 0
Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Alternatif Finans Programı'nda konuştu. Katılım finansıyla ilgili değerlendirme ve hedeflerini paylaşan Erdoğan "Katılım ile bankacılık kavramları yan yana gelmemeli. Katılım Finans Sistemi daha doğru bir ifade. Katılım, diğer bankaların faiz oranlarıyla hareket etmemeli" dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

"Dünyada gelir ve servet dağılımı bozulurken bu düzenin üzerimize yıkılmasını bekleyemeyiz. Faize dayalı sisteme karşı çıkmamızın sebebi sistemin insani yükünün de ağırlaşmış olmasıdır. Önümüzdeki dönemde alternatif finans konusunda daha cesur kararlar alacak, adımlar atacağız.

17-25 Aralık darbesiyle hedefte seçilmiş hükümetle beraber ekonominin omurgasını olutşuran projeler vardı. Bugün dünyayı yeni bir ekonomik durgunluk korkusu sarmış durumda. Nasıl siyasi alanda bölgesel ev küresel düzeyde söz sahibiysek finans alanında da başarılı olacağız.

Son 2 yıldır yaşadığımız tecrübeler bankacılık dışı finansman yöntemlerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Üreten, istihdam eden, ihracat yapan insanlarımızı zor dönemlerde yalnız bırakmadık.

KGM’den sürücülere kış yolculuğu uyarısı: Kapalı yollarda ısrarcı olmayın Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, önümüzdeki üç gün boyunca etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülere önemli uyarılarda bulundu.
Ak Parti'li Söker’den don nöbetindeki çiftçilere destek AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Sarıabalı Mahallesi’nde soğuk hava nedeniyle zirai don nöbeti tutan örtü altı üreticilerini ziyaret ederek, emekçi çiftçilere destek mesajı verdi.
Orhan Okullu: “Hedef 2026’da da Altın Kemer” 2025 CW Enerji Yağlı Güreş Ligi şampiyonu Baş Pehlivan Orhan Okullu, ödül töreninde kemerini alırken; ustası Kemal Yılmaz’ın “Yılın En Başarılı Antrenörü” seçilmesiyle çifte gurur yaşadı.
Yeşilova belediyesi’nde yeni yıl hedefleri personelle değerlendirildi Yeşilova Belediyesi’nde 2025 yılının son personel toplantısı, Belediye Başkanı’nın başkanlığında tüm personelin katılımıyla gerçekleştirildi; yıl boyunca yapılan çalışmalar değerlendirilirken 2026 hedef ve projeleri istişare edild
Yıllardır Atıl Kalan Aqua Park, Masal Park’a dönüşüyor Isparta’da uzun yıllar atıl durumda kalan eski aqua park alanı, Isparta Belediyesi tarafından kente kazandırılıyor.