Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli


Ekonomi 9.09.2019 12:48:00 0
Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Alternatif Finans Programı'nda konuştu. Katılım finansıyla ilgili değerlendirme ve hedeflerini paylaşan Erdoğan "Katılım ile bankacılık kavramları yan yana gelmemeli. Katılım Finans Sistemi daha doğru bir ifade. Katılım, diğer bankaların faiz oranlarıyla hareket etmemeli" dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

"Dünyada gelir ve servet dağılımı bozulurken bu düzenin üzerimize yıkılmasını bekleyemeyiz. Faize dayalı sisteme karşı çıkmamızın sebebi sistemin insani yükünün de ağırlaşmış olmasıdır. Önümüzdeki dönemde alternatif finans konusunda daha cesur kararlar alacak, adımlar atacağız.

17-25 Aralık darbesiyle hedefte seçilmiş hükümetle beraber ekonominin omurgasını olutşuran projeler vardı. Bugün dünyayı yeni bir ekonomik durgunluk korkusu sarmış durumda. Nasıl siyasi alanda bölgesel ev küresel düzeyde söz sahibiysek finans alanında da başarılı olacağız.

Son 2 yıldır yaşadığımız tecrübeler bankacılık dışı finansman yöntemlerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Üreten, istihdam eden, ihracat yapan insanlarımızı zor dönemlerde yalnız bırakmadık.

Isparta Şoförler Odası’nda Tartışmalı Seçim Basına kapalı olarak yapılan Isparta Şoförler Odası seçimlerinde, gelen tepkiler sonrası yalnızca bazı basın mensuplarının içeri alınmasına izin verildi. Mevcut Başkan Mehmet Yücedağ’ın kazandığı seçimler, şeffaflık tartışmalarını
Başkan adaylarının yönetim listeleri belli oldu Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda başkan adaylarının yönetim listeleri
AK Partili Kurucudan Emekliler Adına Sesleniş AK Parti Kurucu İl Başkanından Emekliler İçin Erdoğan’a Açık Mesaj
Tepkiler Sonuç Verdi: Gazeteciler Şoförler Odası Kongresine Alındı Isparta Şoförler Odası seçimlerinde sabah saatlerinde salona alınmayan basın mensupları, gelen tepkilerin ardından kongreyi takip edebildi.
Yükseköğretim mezunları iş gücünde ilk sırada 2025 yılı üçüncü çeyrek iş gücü istatistikleri, eğitim düzeyi yükseldikçe iş gücüne katılım oranlarının arttığını ortaya koydu. Verilere göre, yükseköğretim mezunlarının iş gücüne katılım oranı yüzde 76,9 olarak gerçekleşti.