Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli


Ekonomi 9.09.2019 12:48:00 0
Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Alternatif Finans Programı'nda konuştu. Katılım finansıyla ilgili değerlendirme ve hedeflerini paylaşan Erdoğan "Katılım ile bankacılık kavramları yan yana gelmemeli. Katılım Finans Sistemi daha doğru bir ifade. Katılım, diğer bankaların faiz oranlarıyla hareket etmemeli" dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

"Dünyada gelir ve servet dağılımı bozulurken bu düzenin üzerimize yıkılmasını bekleyemeyiz. Faize dayalı sisteme karşı çıkmamızın sebebi sistemin insani yükünün de ağırlaşmış olmasıdır. Önümüzdeki dönemde alternatif finans konusunda daha cesur kararlar alacak, adımlar atacağız.

17-25 Aralık darbesiyle hedefte seçilmiş hükümetle beraber ekonominin omurgasını olutşuran projeler vardı. Bugün dünyayı yeni bir ekonomik durgunluk korkusu sarmış durumda. Nasıl siyasi alanda bölgesel ev küresel düzeyde söz sahibiysek finans alanında da başarılı olacağız.

Son 2 yıldır yaşadığımız tecrübeler bankacılık dışı finansman yöntemlerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Üreten, istihdam eden, ihracat yapan insanlarımızı zor dönemlerde yalnız bırakmadık.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü