Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli


Ekonomi 9.09.2019 12:48:00 0
Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Alternatif Finans Programı'nda konuştu. Katılım finansıyla ilgili değerlendirme ve hedeflerini paylaşan Erdoğan "Katılım ile bankacılık kavramları yan yana gelmemeli. Katılım Finans Sistemi daha doğru bir ifade. Katılım, diğer bankaların faiz oranlarıyla hareket etmemeli" dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

"Dünyada gelir ve servet dağılımı bozulurken bu düzenin üzerimize yıkılmasını bekleyemeyiz. Faize dayalı sisteme karşı çıkmamızın sebebi sistemin insani yükünün de ağırlaşmış olmasıdır. Önümüzdeki dönemde alternatif finans konusunda daha cesur kararlar alacak, adımlar atacağız.

17-25 Aralık darbesiyle hedefte seçilmiş hükümetle beraber ekonominin omurgasını olutşuran projeler vardı. Bugün dünyayı yeni bir ekonomik durgunluk korkusu sarmış durumda. Nasıl siyasi alanda bölgesel ev küresel düzeyde söz sahibiysek finans alanında da başarılı olacağız.

Son 2 yıldır yaşadığımız tecrübeler bankacılık dışı finansman yöntemlerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Üreten, istihdam eden, ihracat yapan insanlarımızı zor dönemlerde yalnız bırakmadık.

ISPARTA MEYDAN AVM RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR Isparta Meydan AVM’den Alışveriş Farkı ve Bayram Kutlaması
Yarım asırlık gelenek: İncekum Bayramda tek yürek Alanya’nın İncekum Mahallesi’nde bayram namazı sonrası kurulan ortak sofrada buluşan vatandaşlar, jandarmayı ziyaret edip ardından 50 yıllık gelenekle kabristana giderek dualar etti.
Isparta belediyesi’nden çalışanlara bayram sürprizi Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye çalışanlarına bayram öncesi anlamlı bir jest yaparak “bayram harçlığı” dağıttı.
Isparta’da aile kavgası kanlı bitti: Polis memuru hayatını kaybetti Gece saatlerinde çıkan aile içi kavgada ağır yaralanan polis memuru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Isparta belediyesi’nden çalışanlara bayram sürprizi Şükrü Başdeğirmen, belediye çalışanlarına bayram öncesi anlamlı bir jest yaparak “bayram harçlığı” dağıttı.