Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli


Ekonomi 9.09.2019 12:48:00 0
Başkan Erdoğan: Katılım Finansı, faiz oranlarıyla hareket etmemeli

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Alternatif Finans Programı'nda konuştu. Katılım finansıyla ilgili değerlendirme ve hedeflerini paylaşan Erdoğan "Katılım ile bankacılık kavramları yan yana gelmemeli. Katılım Finans Sistemi daha doğru bir ifade. Katılım, diğer bankaların faiz oranlarıyla hareket etmemeli" dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

"Dünyada gelir ve servet dağılımı bozulurken bu düzenin üzerimize yıkılmasını bekleyemeyiz. Faize dayalı sisteme karşı çıkmamızın sebebi sistemin insani yükünün de ağırlaşmış olmasıdır. Önümüzdeki dönemde alternatif finans konusunda daha cesur kararlar alacak, adımlar atacağız.

17-25 Aralık darbesiyle hedefte seçilmiş hükümetle beraber ekonominin omurgasını olutşuran projeler vardı. Bugün dünyayı yeni bir ekonomik durgunluk korkusu sarmış durumda. Nasıl siyasi alanda bölgesel ev küresel düzeyde söz sahibiysek finans alanında da başarılı olacağız.

Son 2 yıldır yaşadığımız tecrübeler bankacılık dışı finansman yöntemlerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Üreten, istihdam eden, ihracat yapan insanlarımızı zor dönemlerde yalnız bırakmadık.

YÖK-TOBB protokol yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Protokol Yü
Bisiklet Sürücüsü 10 Metrelik Şarampole Yuvarlandı Antalya’da patika yolda bisiklet sürerken kontrolünü kaybeden genç, 10 metrelik şarampole yuvarlandı. AFAD ve UMKE ekiplerince kurtarılan yaralı, hastaneye kaldırıldı.
Antalya’da Cinayet Zanlısı Saklandığı Adreste Yakalandı Antalya’da alacak-verecek meselesi nedeniyle tartıştığı kişiyi tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Aliköy Cem Evi için temel atma töreni yapılacak Isparta’da birlik, muhabbet ve kardeşliğin simgesi olacak Aliköy Cem Evi için temel atma töreni gerçekleştiriliyor.
Isparta’da kadın nüfus erkeklere fark attı Isparta’da 2025 verilerine göre, kadın nüfus erkek nüfusundan fazla olduğu iller arasında açıklandı.